Γερμανία: 16χρονος μαθητής είχε «οπλοστάσιο» στο σπίτι του - Πιθανώς σχεδίαζε φονική επίθεση στο σχολείο του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μία πιθανή επίθεση σε δύο σχολεία του Έσσεν στη Γερμανία, απέτρεψε σήμερα η αστυνομία, συλλαμβάνοντας σε 16χρονο μαθητή που στην κατοχή του είχε εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπλα και κείμενα ακροδεξιάς, ξενοφοβικής και αντισημιτικής θεωρίας.
Ειδικότερα, οι ειδικές δυνάμεις SEK της αστυνομίας εισέβαλαν τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της οικογένειας του 16χρονου. Στο δωμάτιο του νεαρού -ο οποίος κοιμόταν- βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, μία βαλλίστρα, 16 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, υλικά κατασκευής βόμβας και εκρηκτικές ύλες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ, η αστυνομία είχε λάβει μια πληροφορία πως ο νεαρός σχεδίαζε φονική επίθεση στο γυμνάσιό του στο προηγούμενο σχολείο του, ενώ όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο ύποπτος αντιμετωπίζει «τεράστια ψυχολογικά προβλήματα και αυτοκτονικές τάσεις».
Ο κ. Ρόιλ περιέγραψε μάλιστα τα κείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του 16χρονου ως «κραυγή για βοήθεια από έναν απελπισμένο νεαρό», αλλά ξεκαθάρισε ότι «σήμερα η αστυνομία απέτρεψε πιθανότατα έναν εφιάλτη».
Σοκαριστικό βίντεο από το τραγικό τροχαίο με δυο ανήλικους νεκρούς στη Μυτιλήνη - Η στιγμή που χάνουν τον έλεγχο της μηχανής
«Μπαμπά, πήρα πτυχίο!»: Η Δήμητρα Παπαδοπούλου πήρε το πτυχίο της στην Αγγλική Φιλολογία
Αρρωστημένη υπόθεση στη Γαλλία: Την έβαζε να πίνει ούρα και να τη βιάζουν άντρες - «Σταμάτησα να μετράω στους 487»
Σπάνια στιγμή: Μετεωρίτης «σβήνει» πέφτοντας σε ηφαίστειο που εκρήγνυται
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



