Τουρκία: Συνάντηση Τσαβούσογλου - Μπλίνκεν στον απόηχο της ομιλίας Μητσοτάκη - Στο επίκεντρο ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα έχει επαφές σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Τα ζητήματα που αναμένεται να τεθούν στη συνάντηση Τσαβούσογλου-Μπλίνκεν είναι τα εξής 5:
- Ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και το επαπειλούμενο βέτο της Τουρκίας
- Εκσυγχρονισμός των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16. Είναι πιθανό να ληφθούν συγκεκριμένα βήματα μετά την επίσκεψη του Τσαβούσογλου.
- Εξομάλυνση με το Ισραήλ. Η ενεργειακή ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο, η λύση του Κυπριακού και οι προσπάθειες ειρήνης στον Νότιο Καύκασο.
- Βόρεια Συρία: Οι ΗΠΑ επέτρεψαν ξένες επενδύσεις σε περιοχές της βόρειας Συρίας. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν για την Τουρκία να αποδεχθεί αυτό το λάθος των ΗΠΑ.
- Δίκη Halkbank και η εξέλιξή της.
Σε δηλώσεις του στον Οίκο της Τουρκίας χθες το βράδυ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει και μία συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν φέτος.
«Ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση σε επίπεδο ηγετών φέτος. Ελπίζω να μπορέσουμε να λύσουμε ή να μειώσουμε τα προβλήματα μέσω αυτού του μηχανισμού, με γνώμονα πάντα το αποτέλεσμα. Μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας», είπε.
Διαβάστε ακόμη
Η προφητεία για τις 26/2 που τρομάζει τους Ρώσους - Τι έχει προβλέψει ο άνθρωπος που τάραξε τον Χίτλερ και φοβόταν ο Στάλιν
Ο Τραμπ φτιάχνει «δικό του ΟΗΕ» - Πώς επηρεάζονται Ελλάδα και Κύπρος
Φωτιά στο Πέραμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καζάνια - «Αν δεν προλαβαίναμε θα είχαμε ολοκαύτωμα»
Το FBI συνέλαβε έναν από τους Top 10 καταζητούμενούς του - Ποιος είναι ο Αλεχάντρο Καστίγιο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




