Βρετανία: Ρωμαίος στρατιώτης ζωγράφισε πριν από 1.700 χρόνια απρεπή σχέδια και βρισιές πάνω στο τείχος του Αδριανού
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η καταστροφή ή η πρόκληση φθοράς σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς είναι κάτι απόλυτα καταδικαστέο, ωστόσο το να γράφει κάποιος βρισιές και να ζωγραφίζει απρεπείς εικόνες πάνω σε αυτά φαίνεται πως ήταν κάτι συνηθισμένο από τα πολύ παλιά, δυστυχώς.
Έπειτα από έρευνες κοντά στο τείχος του Αδριανού, στη Βρετανία, εντοπίστηκε ένα κομμάτι όπου διακρίνεται ένα... πέος, μαζί με τις λέξεις «Σεκουνδινός, ο χέ@@ης»!
Vindolanda Fort near Hadrian’s Wall has given us many amusing artifacts from Roman Britain but the latest one is incredible and involves a phallus and a crass, but amusing insult. https://t.co/vOkXMXjEvU pic.twitter.com/7X9R3i5J5b
— Ancient Origins (@ancientorigins) May 26, 2022
Όπως αναφέρουν επιστήμονες, την ευθύνη για την πράξη φέρει κάποιος Ρωμαίος στρατιώτης, με τον χρόνο της δημιουργίας να εκτιμάται στα 1.700 χρόνια πριν.
Την πέτρα εντόπισε βετεράνος βιοχημικός, ο Ντίλαν Χέρμπερτ, που διεξήγαγε έρευνες στην Ουαλία και ανακάλυψε το άσεμνο μήνυμα, το οποίο κατάφερε να επιβιώσει για σχεδόν δύο χιλιετίες.
Το σπαρακτικό μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τραγωδία στη Ρουμανία: «Η θλίψη σε κυριεύει, σε γονατίζει, σε διαλύει»
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και ακόμη δύο στελέχη του εργοστασίου της «Βιολάντα» για τη φονική έκρηξη
Ρουμανία: Συγκλονίζουν τα λόγια Έλληνα οδηγού νταλίκας την ώρα που περνάει από το σημείο της τραγωδίας με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
Κλειστή λόγω πένθους η κερκίδα των οργανωμένων του ΠΑΟΚ στο Groupama Stadium για το ματς με τη Λιόν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



