Rachel Keke: Η καμαριέρα - «μαχήτρια» που μπήκε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση – «Είμαι η φωνή όσων δεν έχουν φωνή»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ένα από τα ονόματα που κεντρίζουν την προσοχή μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, είναι αυτό της Ρασέλ Κεκέ. Η 47χρονη καμαριέρα επικράτησε της υπουργού Αθλητισμού του Εμανουέλ Μακρόν, Ροξάνα Μαρασινέανου, η οποία ήταν υποψήφια με τον προεδρικό συνασπισμό κομμάτων.
Η Ρασέλ Κεκέ ανήκει στον συνασπισμό των κομμάτων της Αριστεράς. Η ίδια, πάντως, αυτοπροσδιορίζεται ως μαχήτρια.
«Απόψε, είμαι βουλευτής, εκλεγμένη βουλευτής, δεν μπορώ καν να πω τη λέξη: βουλευτής! Είμαι η φωνή όσων δεν έχουν φωνή. Είμαι υπηρέτρια, είμαι καθαρίστρια, φύλακας, βοηθάω στο σπίτι, είμαι όλες αυτές οι "αόρατες" δουλειές. Στην Εθνοσυνέλευση, αυτές οι δουλειές θα είναι ορατές», δήλωσε η ίδια κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών στη Γαλλία, όπως μεταδίδει το Euronews.

Η απεργία που την έφερε στο προσκήνιο
Η 47χρονη Ρασέλ Κεκέ δεν ήταν, ωστόσο, εντελώς άγνωστη στη γαλλική κοινωνία. Η συνδικαλιστική της δράση κατά τη διάρκεια μίας απεργίας -που κράτησε 22 μήνες- σε ξενοδοχείο στο προάστιο Μπατινόλ της γαλλικής πρωτεύουσας, την έφερε στο προσκήνιο.
Η Κεκέ τότε είχε κινητοποιηθεί για να βελτιώσει τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών.
Ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Συμφώνησα να μιλήσω με τους Ιρανούς» λέει ο Τραμπ - Κλιμάκωση προαναγγέλλει ο Νετανιάχου
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα οι αυξήσεις - «φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου
Νεκρή έγκυος στον Κολωνό: «Ψόφα σαν σκυλί» φώναζε ο 38χρονος όσο η γυναίκα ψυχορραγούσε
«Στο είπα ότι θα χορέψουμε πάνω στον τάφο σου»: Ιρανή άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



