Ζαχάροβα: Οι «καταστροφικές ενέργειες» της Δύσης φταίνε για την επισιτιστική κρίση
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η Ρωσία υποστήριξε ότι η άνοδος στις τιμές των σιτηρών, που έχει εντείνει τους φόβους για παγκόσμια επισιτιστική κρίση, ήταν αποτέλεσμα των «καταστροφικών» ενεργειών της Δύσης και όχι του αποκλεισμού των ουκρανικών εξαγωγών από τη Μόσχα.
«Σχετικά με την πιθανότητα επισιτιστικής κρίσης, όλο και περισσότεροι ειδικοί κλίνουν προς ένα απαισιόδοξο σενάριο (…) Φταίνε τα δυτικά καθεστώτα, που ενεργούν ως προβοκάτορες και καταστροφείς», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram.
Σύμφωνα με την ίδια, η Δύση έχει κάνει «συστηματικά λάθη» στον σχεδιασμό της αγροτικής της πολιτικής και προκάλεσε άνοδο του πληθωρισμού παγκοσμίως με «κοντόφθαλμους» χρηματοοικονομικούς και νομισματικούς μηχανισμούς που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ισχυρίστηκε πως η άνοδος των τιμών είναι επίσης αποτέλεσμα μιας πολιτικής για την ενεργειακή μετάβαση που ήταν «κακώς μελετημένη» από τις χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, κάνοντας ειδική μνεία στην αναγκαστική εισαγωγή βιοκαυσίμων.
Τέλος, η Μαρία Ζαχάροβα έκανε λόγο για «παράνομους περιορισμούς» που επέβαλε η Δύση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι οποίοι προκάλεσαν διαταραχές στη ρωσική εφοδιαστική αλυσίδα, ιδιαίτερα στις εξαγωγές σιτηρών.
Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για ΑΦΜ που λήγει σε 3 και 4
Γέρακας: Βίντεο - ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 38χρονου - Όλα έγιναν σε 45 δευτερόλεπτα
Το καλοκαίρι που τραυμάτισε ολόκληρη την Ελλάδα και έφερε ισόβια βαρυχειμωνιά σε δεκάδες οικογένειες
Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος - Τα αποτυπώματα και τα βίντεο που τον έβαλαν στο «μικροσκόπιο»
«Πύρινος κλοιός» σε όλη τη χώρα: Στους 43,5°C ο υδράργυρος και 50 μέτωπα φωτιάς - Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού
Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της Γιου Τινγκ: Εντοπίστηκε το κινητό της στο κέντρο της Αθήνας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



