Τα επόμενα βήματα Μακρόν μετά την απώλεια της αυτοδυναμίας - «Όχι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας – Τι είπε στο διάγγελμά του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Σε βαρύ κλίμα ήταν το διάγγελμα του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από το εξαιρετικά άσχημο για την παράταξή του αποτέλεσμα στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, που του στέρησαν την αυτοδυναμία στη γαλλική εθνοσυνέλευση.
«Πρέπει συλλογικά να μάθουμε να κυβερνάμε και να νομοθετούμε διαφορετικά»
Στη σύντομη ομιλία του (8 λεπτά), ο αρχηγός του κράτους τάχθηκε υπέρ ενός «συμβιβασμού», και υπέρ του διαλόγου προκειμένου να μεταφραστεί, στην Εθνοσυνέλευση, η «επιθυμία για αλλαγή που εξέφρασε η χώρα».
Μετά από διήμερες διαβουλεύσεις με τις κύριες πολιτικές δυνάμεις, ο Πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε ότι «οι περισσότερες [από αυτές] έχουν αποκλείσει την υπόθεση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας», η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν δικαιολογείται αυτή τη στιγμή».
«Νομίζω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια μεγαλύτερη και σαφέστερη πλειοψηφία για να δράσει», πρόσθεσε ο Μακρόν, ενώ το στρατόπεδό του βρίσκεται χωρίς απόλυτη πλειοψηφία στη Συνέλευση. Ο Μακρόν δήλωσε επίσης, «πεπεισμένος για την ανάγκη πολιτικής υπέρβασης»
Αφού συνεχάρη τους βουλευτές που εξελέγησαν στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, ο αρχηγός του κράτους ξεκίνησε την ομιλία του διαβεβαιώνοντας ότι «δεν μπορούσε να αγνοήσει την αποχή» και «τα ρήγματα που διασχίζουν τη χώρα μας».
«Οι βουλευτικές εκλογές κατέστησαν την προεδρική πλειοψηφία πρώτη δύναμη, ωστόσο, ένα νέο γεγονός, όπως σε πολλές δυτικές δημοκρατίες, καμία δύναμη δεν μπορεί να κάνει τους νόμους μόνη της», συνέχισε. «Η προεδρική πλειοψηφία είναι πράγματι σχετική». Ο Εμανουέλ Μακρόν πιστεύει ότι η «ευθύνη» του είναι «επομένως να επεκταθεί», είτε μέσω ενός «συμβολαίου συνασπισμού», είτε με την «οικοδόμηση μιας πλειοψηφίας από κείμενο σε κείμενο».
Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει τέταρτη δόση για όλους; Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή των ειδικών
Ηχηρή απάντηση της Σακελλαροπούλου στις προκλητικές αιτιάσεις βουλευτή από την Τουρκία
Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»
Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις
Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF
Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



