Συνάντηση Ακάρ – Γουάλας στην Άγκυρα ενόψει συνόδου ΝΑΤΟ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Μπεν Γουάλας, στην Άγκυρα και είχαν μια τετ-α-τετ συνάντηση, όπου αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με την Ουκρανία, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, την περιφερειακή άμυνα και ασφάλεια και τη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία.
Οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Αγγλίας συνεχίζονται σε κάθε τομέα στη βάση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, ενώ δόθηκε έμφαση στην επιτάχυνση της συνεργασίας στον αμυντικό κλάδο με την άρση του εμπάργκο εξαγωγής στρατιωτικού υλικού.
Εκφράστηκε ότι θα πρέπει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή με την υποστήριξη της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας,
Οι προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος των σιτηρών συνεχίζονται συντονισμένα, ενώ συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός κέντρου επιχειρήσεων στην Κωνσταντινούπολη για την ασφαλή διαχείριση της μεταφοράς τους.
Το ethnos.gr στην Ψάθα: Καμένα σπίτια, συνεχείς αναζωπυρώσεις και νύχτα αγωνίας
Η ιστορία του Δανού πιλότου που σκοτώθηκε στην Ψάθα - Είχε 9.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του
Από ήρωας πρόσφυγας, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Βρετανίδας στην Κυψέλη - Το προφίλ του 26χρονου
Η τεχνητή νοημοσύνη στο στόχαστρο: Γιατί τα data centers έγιναν πολεμικός στόχος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



