Το πολύχρωμο φεστιβάλ Bonalu της Ινδίας είναι αφιερωμένο στην Κάλι, την ινδουιστική θεά της καταστροφής
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Αφιερωμένο στην ινδουϊστική θεά της καταστροφής, την Κάλι, το φεστιβάλ Bonalu γιορτάζεται στις νότιες περιφέρειες της Ινδίας κάθε χρόνο, μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου.
Η επιδημία πανούκλας του 1813 αφορμή για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ
Φέτος, η γιορτή ξεκίνησε στις 3 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου. Οι πιστοί αποτίουν φόρο τιμής στις τοπικές μορφές της θεάς, για να τούς προστατεύσει από κάθε κακό. Φοράνε όλοι τα πιο πολύχρωμα ρούχα τους και προσφέρουν μαγειρεμένο ρύζι, το οποίο κουβαλούν σε μεγάλα δοχεία οι γυναίκες πάνω στο κεφάλι τους. Η προέλευση του φεστιβάλ εντοπίζεται στον 19ο αιώνα, και συγκεκριμένα το 1813, όταν ξέσπασε επιδημία πανούκλας στις δίδυμες πόλεις Hyderabad και Secunderabad. Ένα στρατιωτικό τάγμα από το Hyderabad, το οποίο είχε αναπτυχθεί στο Ουτζαΐν εκείνη την εποχή, έμαθε για τους εκατοντάδες θανάτους που προκάλεσε η αρρώστια και προσευχήθηκε στη θεά Κάλι. Όταν η πανούκλα εξαφανίστηκε και το τάγμα επέστρεψε στη βάση του, τήρησαν την υπόσχεσή τους στη θεά και τής πρόσφεραν ένα γεύμα. Η παράδοση συνεχίζεται από τότε κάθε χρόνο.
Είδαμε την «Οδύσσεια» του Νόλαν: Τρίωρο χασμουρητό και Δούρειος Ίππος στην αισθητική μας - Ο Όμηρος; Απών!
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η ρύθμιση των 72 δόσεων - Από πότε ισχύει και ποιες οφειλές υπάγονται
Συγκλονίζει ο Μάριος Φραγκούλης: «Ζήτησα να φωνάζω τη θεία μου "μητέρα" για να σταματήσουν να με κοροϊδεύουν»
Λορέντζο Καριέρε: Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά, σπαρακτικό «αντίο» από τον Γιώργο Ελεύθερα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



