Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει και επίσημα τη Βόρεια Μακεδονία (pic)
Ο γγ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έλαβε την ειδοποίηση αλλαγής του ονόματος της χώρας από την Επικεφαλής της Βόρειας Μακεδονίας στη ΕΕ Αγκνέζα Ρούσι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει και επίσημα τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία.
Συγκεκριμένα νωρίτερα το μεσημέρι ο γγ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έλαβε την ειδοποίηση αλλαγής του ονόματος της χώρας από την Επικεφαλής της Βόρειας Μακεδονίας στη ΕΕ Αγκνέζα Ρούσι.
Νωρίτερα την επίσημη αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας χαιρέτισαν με σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους η Υπάτη εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, κάνοντας λόγο για «ιστορικό βήμα, το οποίο αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σήμερα, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας κοινοποίησε επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη νέα ονομασία της, μετά την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Χαιρετίζουμε θερμά αυτό το ιστορικό βήμα, το οποίο αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και πέραν αυτής. Συγχαίρουμε την Ελληνική Δημοκρατία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για το μείζον αυτό επίτευγμα το οποίο ανοίγει νέο κεφάλαιο στο κοινό μας μέλλον ως Ε.Ε.».
Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



