Κλείνει ξανά τη στρόφιγγα φυσικού αερίου στην Ευρώπη ο Πούτιν - Εκτός λειτουργίας ο Nord Stream 1 για επισκευές
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1, o οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ευρώπη υποθαλάσσια μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, θα διακόψει τη λειτουργία του από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου για επισκευές, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom.
Μετά την ολοκλήρωση των επισκευών, θα ξαναρχίσουν οι ροές των 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως, αναφέρεται στην ανακοίνωση της.
Ήδη, οι κινήσεις της Μόσχας γύρω από τη λειτουργία του εν λόγω αγωγού έχουν προκαλέσει ανησυχία και αναταραχές στη Δύση. Ο αγωγός έχει διακόψει ξανά, λόγω εργασιών συντήρησης, τη λειτουργία του πυροδοτώντας αντιδράσεις από πολλές χώρες που κατηγόρησαν τη Ρωσία για ενεργειακό εκβιασμό.
Η Gazprom ανέφερε επανειλημμένα πως για τη διακοπή λειτουργίας ευθυνόταν η Siemens Energy, κάνοντας λόγο για μια χαλασμένη τουρμπίνα, η παράδοση της οποίας, υποστήριξε η ρωσική πετρελαϊκή, δεν ήταν σύμφωνη με τη σύμβαση. Η Κομισιόν, ωστόσο, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εφευρίσκει δικαιολογίες για να εκβιάζει μέσω της παροχής φυσικού αερίου.
- Ρεύμα: Αυξημένες οι τιμές τον Σεπτέμβριο από τους προμηθευτές - Ο στόχος της κυβέρνησης
Τουρκία - Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων προς γυναίκες: «Μην κυκλοφορείτε με στενά παντελόνια»
- Σάνα Μάριν: Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας χορεύει ξέφρενα με τραγουδιστή σε νέο βίντεο
Θα κρατήσει η κατάπαυση πυρός Ισραήλ - Ιράν; Μια εύθραυστη συμφωνία με πολλά ερωτηματικά
Έγκλημα στην Αμφιλοχία: Πώς δολοφόνησε την κουμπάρα του ο 54χρονος - Προηγήθηκε διαπληκτισμός σε κεντρικό σημείο του χωριού
Καρυστιανού για τη μήνυση κατά βουλευτών: «Όσο παρανομείτε, τόσο θα μας βρίσκετε μπροστά σας - Μέχρι τέλους!»
Καλή εμφάνιση και 5,92μ. ο Εμμανουήλ Καραλής στην Οστράβα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr