Ουκρανία: 4 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέρριψαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην Οδησσό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέρριψε τέσσερα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι τα οποία χρησιμοποιούσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαμαρτυρήθηκε ότι η Τεχεράνη βλάπτει τους Ουκρανούς πολίτες.
Οι στρατιωτικές αρχές της νότιας Ουκρανίας ανέφεραν ότι κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα, τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη Shahed-136 κοντά στο λιμάνι της Οδησσού.
Το Κίεβο και οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι εφοδιάζει τη Ρωσία με τέτοια αεροσκάφη, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει. Ο Ζελένσκι ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να αντιδράσει στη χρήση του ιρανικού εξοπλισμού, ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Σέρχι Νικιφόροφ.
«Τέτοιες ενέργειες από το Ιράν θεωρούνται ως ενέργειες εναντίον της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και επίσης εναντίον της ζωής και της ευημερίας των Ουκρανών πολιτών», σημείωσε στην ανακοίνωσή του.
- Νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε την σφαγή στην Τριπολιτσά»
- Στο κόκκινο οι αγορές καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα της ύφεσης στην Ευρωζώνη
- Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαψεύδει το «προσωρινό φρένο» η ΕΛΑΣ - Παραμένουν οι δυνάμεις και στα τέσσερα πανεπιστήμια
- Χρήστος Βασιλόπουλος: Έξω φρενών ο καλλιτεχνικός χώρος με τον ηθοποιό - «Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα»
Αβέβαιο μέλλον στις διαπραγματεύσεις: Νέα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν - Κλειστό το Στενό του Ορμούζ σύμφωνα με την Τεχεράνη
Τα «καρφιά» Μητσοτάκη και τα διλήμματα της κάλπης- Ζεσταίνονται οι κομματικές μηχανές
Δεν είναι πρώτη φορά: Από τις αφίσες κατά των αμβλώσεων στο μετρό, στην «έξωση» στο Athens Pride
Το timing του Σαμαρά, η παρασκηνιακή επιστροφή του Πρωτόπαπα και το γεωπολιτικό deal Πιερρακάκη με το ΔΝΤ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




