Βραζιλία: Το άβατο της Cracolandia στο κέντρο του Σάο Πάολο αποτελεί κορυφαίο προορισμό διακίνησης κοκαΐνης παγκοσμίως
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς διακίνησης κοκαΐνης παγκοσμίως έχει μετατραπεί η Βραζιλία αφού αποτελεί, πλέον, το κύριο σημείο μεταφόρτωσης ναρκωτικών στην Ευρώπη. Στο Σάο Πάολο, τη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αμερικής, το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών έχει ερημώσει ολόκληρες γειτονιές, μετατρέποντάς τις σε «cracklands».
Οι Βραζιλιάνοι αποκαλούν της περιοχή Cracolandia: πρόκειται για μία αποικία εκατοντάδων χρηστών και εμπόρων ναρκωτικών. Η περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Πρώτης Διοίκησης της Πρωτεύουσας – της πιο ισχυρής συμμορίας της πόλης – και εκτείνεται σε πάνω από 24 τετράγωνα στο κέντρο του Σάο Πάολο. Είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες υπαίθριες αγορές ναρκωτικών στον κόσμο, όπου διακινούνται προϊόντα αξίας περίπου 37 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.
Από τη δεκαετία του 1990, όταν το κρακ και η κοκαΐνη κατέκλυσαν το Σάο Πάολο, σχεδόν κάθε δημοτική αρχή διακήρυξε ότι θα νικήσει την Crackland, μόνο και μόνο για να την απομακρύνει για λίγο έως ότου τη δει να επανεμφανίζεται λίγα τετράγωνα παρακάτω, σκορπίζοντας τον τρόμο σε κατοίκους και επαγγελματίες. Οι προσεγγίσεις των διαδοχικών κυβερνήσεων κυμαίνονται, από τη χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, μέχρι την παροχή δωρεάν στέγασης και θεραπείας.
Το 2019, ο -σήμερα απερχόμενος- πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρου υπέγραψε νομοσχέδιο που επιτρέπει στην αστυνομία και την ασφάλεια να δεσμεύουν με τη βία εξαρτημένους ανθρώπους σε νοσοκομεία. Ο πρώην (και σύντομα νέος) πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα έχει δεσμευτεί να εξετάσει το ενδεχόμενο περιορισμού των ποινών για τους χρήστες και να επαναπροσδιορίσει τους ορισμούς της διακίνησης ναρκωτικών, ώστε να μην ποινικοποιείται η κατοχή μικρότερων ποσοτήτων.
Ενεργειακή εκεχειρία ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Τραμπ - «Μην τη σπάσετε»
Ανείπωτη τραγωδία μετά την έκρηξη στη Motor Oil: Κατέληξε και ο δεύτερος εργάτης
Νέα επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ: Συναγερμός στη Σαουδική Αραβία - Οδηγία προς τους Έλληνες πολίτες
Ο βιαστής μου χρειάστηκε απλώς να γράψει μια έκθεση - Τώρα βλέπω ότι δεν ήμουν η μόνη στο Κορνέλ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



