Ουκρανία: Σε εργοστάσια κατασκευής drones στόχευαν τα ρωσικά πλήγματα την παραμονή Πρωτοχρονιάς
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βομβαρδισμοί που έπληξαν αρκετές πόλεις της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς, είχαν στόχο εγκαταστάσεις κατασκευής drones και για να αποτρέψουν σχεδιαζόμενες «τρομοκρατικές επιθέσεις».
«Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν μια αεροπορική επίθεση μεγάλης εμβέλειας εναντίον εγκαταστάσεων της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας που εμπλέκονται στην κατασκευή επιθετικών drones που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της Ρωσίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Τα σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον ματαιώθηκαν», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Η Μόσχα συχνά περιγράφει ως «τρομοκρατικές ενέργειες» τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί ο ουκρανικός στρατός στο ρωσικό έδαφος ή σε ρωσικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.
Τρεις νεκροί και 50 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός
Ο ρωσικός στρατός τόνισε επίσης ότι θα συνεχίσει την επίθεσή του στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου επί του παρόντος επικέντρωνεται το μεγαλύτερο μέρος των μαχών. Τα ρωσικά πλήγματα που στόχευσαν το Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας χθες Σάββατο είχαν ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και 50 τραυματίες, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των ουκρανικών αρχών.
- Το 2023 βρήκε τους Ουκρανούς στα μπαλκόνια, να σφυροκοπούνται από εκρήξεις - Πώς η ομιλία Πούτιν έδειξε ότι τίποτα δεν είναι φυσιολογικό
- Πέθανε ο ηγέτης των ξενοδοχείων Divani Caravel, Αριστοτέλης Διβάνης
- Γιατί του αξίζει! Θαλάσσιος ίππος... αράζει σε λιμάνι και άλλαξαν τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς για να μην τον τρομάξουν
- Ηλεκτροκίνηση: Πώς η πράσινη μετάβαση εκτόξευσε τις τιμές του λιθίου σε επίπεδα ρεκόρ
- Netflix: Όλες οι σειρές, οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που έρχονται τον Ιανουάριο στην πλατφόρμα
Η ομιλία του Κ. Αχ. Καραμανλή για τα Τέμπη που έγραψε το Μαξίμου, η επίθεση του Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων και η ατάκα του Βελόπουλου που χαροποίησε το Μαξίμου
Παραπομπή Καραμανλή σε Προανακριτική Επιτροπή με 154 «ναι»
Γιατί αυξάνεται η ανησυχία στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή- Για ποια θέματα έχει σημάνει «συναγερμός»
Bloomberg: Εντός ημερών η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν - To ζυγίζει ο Τραμπ ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις Ιράν - Ισραήλ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr