Γερμανία: Οι Αρχές σταμάτησαν τρομοκρατική επίθεση με χημικά – Συνελήφθη 32χρονος
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ένας 32χρονος Ιρανός συνελήφθη στην πόλη Κάστροπ-Ράουξελ της δυτικής Γερμανίας, κατηγορούμενος ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση με χρήση επικίνδυνων χημικών.
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η εισαγγελία του Ντίσελντορφ και οι αστυνομικές διευθύνσεις του Ρεκλινγκχάουζεν και του Μύνστερ, αναφέρεται ότι ο 32χρονος κρίθηκε ύποπτος για προετοιμασία επίθεσης με ισλαμιστικά κίνητρα. Φέρεται να προσπαθούσε να αποκτήσει κυανίδιο και ρικίνη που θα χρησιμοποιούσε στην τρομοκρατική επίθεση.
Το βράδυ του Σαββάτου, διενεργήθηκε έρευνα στο κατάλυμα του 32χρονου Ιρανού στο Κάστροπ-Ράουξελ, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντόρτμουντ και 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Έσσεν, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, ενώ άνδρες με προστατευτικές στολές ερεύνησαν το κατάλυμα, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Ο 32χρονος Ιρανός συνελήφθη και τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε ακόμη μία προσαγωγή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, οι γερμανικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί πριν από λίγες ημέρες από ξένη υπηρεσία πληροφοριών για τον κίνδυνο επίθεσης με χημικές ουσίες.
Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα – «Παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καΐκια
Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Κοινές πτήσεις κινεζικών και ρωσικών μαχητικών πάνω από το νησί
«Τις δύο τις έβαλα εγώ, την άλλη ο φίλος μου»: H κυνική ομολογία του δράστη στο TikTok για το μαχαίρωμα στον 14χρονο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




