Σεισμός στην Τουρκία: O Eρντογάν ζητά συγγνώμη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας από τους κατοίκους της επαρχίας Αντίγιαμαν, μίας από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.
«Εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντίγιαμαν για πολλές ημέρες. Ζητώ συγγνώμη γι' αυτό», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην επαρχία αυτή, τρεις εβδομάδες μετά τον σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους στην Τουρκία, έχοντας πλήξει και την γειτονική Συρία.
Νέα ισχυρή δόνηση τρόμαξε τους κατοίκους
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στην ανατολική Τουρκία προκαλώντας ξανά μεγάλη ανησυχία στους πολύπαθους κατοίκους της χώρας.
Η αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου έκανε λόγο για 5,5 Ρίχτερ όμως η αναθεωρημένη λύση υποβάθμισε λίγο τον σεισμό.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 11 χιλιόμετρα νότια της Μαλάτεια.

Το βίντεο ντοκουμέντο μέσα από τη Marfin την ώρα της επίθεσης και οι φωτογραφίες που έχει η ΕΛΑΣ
Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος με καυτό διήμερο - Πού θα «χτυπήσουν» 40άρια
Τραγικό τέλος για αγνοούμενο μοντέλο: Βρέθηκε νεκρό σε τεχνητή λίμνη στην Πολωνία
Φίδια για... πίτσα: Το εστιατόριο που δίνει δωρεάν φαγητό αν παραδώσεις πύθωνες - «Έχει γίνει μόδα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



