To ΕΛΚ αποκλείει επίσημα τον Όρμπαν και το κόμμα του
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προκάλεσε σάλο με την εκστρατεία του εναντίον του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δώδεκα κόμματα που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), την κεντροδεξιά πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέθεσαν επίσημο αίτημα για τον αποκλεισμό του Ούγγρου λαϊκιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και του κόμματός του Fidesz.
Η απόφαση θα ληφθεί στις 20 Μαρτίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ.
«Δώδεκα κόμματα μέλη του ΕΛΚ από εννέα χώρες ζήτησαν τον αποκλεισμό ή την αναστολή του Fidesz, και αυτό θα συζητηθεί στην Πολιτική Συνέλευση στις 20 Μαρτίου. Η απόφαση ανήκει σε όλα τα μέλη του ΕΛΚ και δεν μπορώ να προβλέψω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης», τόνισε ο Ντολ.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προκάλεσε σάλο με μια εκστρατεία εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (μέλους, όπως αυτός, του ΕΛΚ, του μεγαλύτερου πολιτικού σχηματισμού στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι υποστηρίζουν τη μετανάστευση.
Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



