Σε δύο πόλεις στο Σούμι, ο Ζελένσκι για να γιορτάσει την απελευθέρωσή τους πριν από έναν χρόνο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα δύο πόλεις της βόρειας Ουκρανίας για να γιορτάσει την ανακατάληψή τους από τις ουκρανικές δυνάμεις, πριν από έναν χρόνο, σε μάχες που, όπως είπε, έδειξαν πως η χώρα του θα νικήσει τους Ρώσους εισβολείς.
Στα πλάνα που δημοσιοποιήθηκαν από το γραφείο του Ζελένσκι, ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέπτεται την Οχτίρκα και το Τρόστιανετς στην περιφέρεια του Σούμι. Είναι η έκτη περιφέρεια όπου μεταβαίνει ο Ζελένσκι μέσα σε μία εβδομάδα –κάποιες ήταν πάνω στη γραμμή του μετώπου– την ώρα που αυξάνονται οι εικασίες για μια επικείμενη ουκρανική αντεπίθεση.
«Αυτές τις ημέρες, αυτές τις εβδομάδες, γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης των πόλεων και των κοινοτήτων μας στις βόρειες περιοχές» είπε σε ένα μικρό πλήθος στρατιωτών και πολιτών που είχε συγκεντρωθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό του Τρόστιανετς. Στη συνέχεια απένειμε παράσημα σε στρατιώτες.
Οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Σούμι, που συνορεύει με τη Ρωσία, στην αρχή του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022. Εκδιώχθηκαν έπειτα από έναν μήνα, αφού συνάντησαν σφοδρή αντίσταση.
Στα πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο εικονίζονται κτίρια που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στις πόλεις τις οποίες επισκέφθηκε ο Ζελένσκι. Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι τα εδάφη κοντά στα σύνορα εξακολουθούν να βομβαρδίζονται συχνά από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία.
Οι βολές του Δένδια, οι υπουργοί που ζήτησαν επιστροφή Σαμαρά-Καραμανλή και η ημερομηνία ανακοίνωσης του κόμματος Τσίπρα
Από το «σπίτι με ένα μισθό» στα «ίδια κεφάλαια»: Πώς άλλαξε η πρόσβαση στη στεγαστική πίστη από το 2007 έως το 2026
Επιστροφή στα... τελεσίγραφα από τον Τραμπ: Οι πέντε όροι των ΗΠΑ και οι «κόκκινες γραμμές» του Ιράν
Ο νομπελίστας Ορχάν Παμούκ στα Χανιά - Ένας συγγραφέας ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




