Η Ισλανδία εγκρίνει –για πρώτη φορά– τον ανεφοδιασμό πυρηνικών υποβρυχίων των ΗΠΑ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Ισλανδία ενέκρινε χθες Τρίτη, για πρώτη φορά, τον ανεφοδιασμό αμερικανικών πυρηνικών υποβρυχίων στα ανοικτά των ακτών της, για να διευκολύνει με αυτόν τον τρόπο την επιτήρηση του βόρειου Ατλαντικού, ζώνης επαφής με ρωσικά υποβρύχια.
Παρότι κράτος μέλος του NATO, η μικρή νορδική χώρα δεν επέτρεπε μέχρι τώρα τέτοιες επισκέψεις, στο όνομα της εναντίωσής της στην πυρηνική ενέργεια και στα πυρηνικά όπλα.
«Η απόφαση αυτή του υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί μέρος της πολιτικής της ισλανδικής κυβέρνησης για να υποστηριχθεί η επιτήρηση και η δυνατότητα αντίδρασης των συμμάχων στον βόρειο Ατλαντικό», σημείωσε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Οι ανεφοδιασμοί πάντως δεν θα γίνονται σε λιμάνια, αλλά «αρκετά χιλιόμετρα ανοικτά», ενώ άλλος ένας όρος είναι πως τα υποβρύχια που θα ανεφοδιάζονται δεν φέρουν πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με το Ρέικιαβικ τουλάχιστον.
«Το πρώτο υποβρύχιο θα κάνει επίσκεψη (για ανεφοδιασμό) στο εγγύς μέλλον», διευκρίνισε η ισλανδική κυβέρνηση.
«Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού
ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400
Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



