Μελόνι: Το ότι μιλάμε για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας σημαίνει ότι στοιχηματίζουμε στη νίκη και στην ειρήνη
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

«Το ότι μιλάμε για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, σημαίνει ότι στοιχηματίζουμε στη νίκη και στην ειρήνη» δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.
Όπως είπε στη Διάσκεψη για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη: «η Ιταλία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο από πολιτικής, στρατιωτικής και ανθρωπιστικής απόψεως, με ιδιαίτερη αναφορά και στην ανοικοδόμηση των υποδομών στρατηγικής σημασίας».
«Η ανοικοδόμηση ξεκινά τώρα. Είμαστε ενωμένοι, στην άμυνα και στην ανοικοδόμηση. Η Ιταλία είναι βασικής σημασίας, με την στήριξη που παρέχει στην χώρα μας, για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, πάντα στα πλαίσια της σημερινής διάσκεψης, δήλωσε ότι «με την ανοικοδόμηση, οι Ιταλοί και οι Ευρωπαίοι θέλουν να δείξουν εμπράκτως ότι βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία». Σύμφωνα με τον αρχηγό της ιταλικής διπλωματίας, «η Ρωσία θα πρέπει να πληρώσει για τις καταστροφές που προκάλεσε και η Ιταλία θα καταβάλει ουσιαστικές προσπάθειες προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση στα διεθνή φόρα».
Στην σημερινή διάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται στο Μέγαρο των Συνεδρίων της Αιώνιας Πόλης, συμμετείχαν πάνω από εξακόσιες ιταλικές επιχειρήσεις, με προτάσεις και σχέδια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα
Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση
Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




