Σάλος στη Γερμανία με τον υφυπουργό Οικονομίας: Καρατομήθηκε μετά από εμπλοκή σε σκάνδαλο κατάχρησης εξουσίας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Πάτρικ Γκράιχεν υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, λόγω του σκανδάλου νεποτισμού και κατάχρησης εξουσίας, στου οποίου το επίκεντρο βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες.
«Είναι μια δύσκολη απόφαση. Δύσκολη για μένα και σκληρή για τον Πάτρικ Γκράιχεν», δήλωσε, εμφανώς φορτισμένος, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι κάνουν λάθη», αλλά εδώ πρόκειται για υπερβολικά πολλά λάθη, τα οποία αποκάλυψε ο εσωτερικός έλεγχος του υπουργείου. «Αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε τη συνεργασία μας», συνέχισε ο υπουργός και τόνισε ότι «το διακύβευμα είναι η διαφύλαξη της αξιοπιστίας του υπουργείου ως θεσμού».
Ο κ. Χάμπεκ, ο οποίος μέχρι τώρα κάλυπτε τον στενό συνεργάτη του, με την έγκριση μάλιστα του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, δήλωσε ακόμη ότι ο κ. Γκράιχεν δέχθηκε μεγαλύτερη κριτική από όση του αναλογούσε και κακόβουλα σχόλια από ακροδεξιούς κύκλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αναπαρήχθησαν κατόπιν από φιλορωσικούς λογαριασμούς. «Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά, αλλά δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε ο υπουργός.
Το σκάνδαλο ξέσπασε στις αρχές του μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Πάτρικ Γκράιχεν συμμετείχε στην επιτροπή που επέλεξε τον κουμπάρο του, Μίχαελ Σέφερ, ως επικεφαλής της εποπτευόμενης από το υπουργείο Οικονομίας Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ενέργειας (Dena). Όπως προέκυψε όμως από τις εσωτερικές έρευνες, προνομιακή μεταχείριση είχε και περιβαλλοντική οργάνωση στην οποία ηγετική θέση κατέχει η αδελφή του κ. Γκράιχεν, Βερένα, η οποία είναι και σύζυγος του έτερου υφυπουργού Οικονομίας Μίχαελ Κέλνερ.
- Έλληνας επιχειρηματίας παρείχε πυρηνικά και τεχνολογικά μυστικά των ΗΠΑ στη Ρωσία - Συνελήφθη από τις αμερικανικές Αρχές
- Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά η ΝΔ με 6,7 μονάδες στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων – Ποιος έκανε καλύτερη εντύπωση στο debate
- Κρήτη: «Παιδί μου τι σου έκανα» - Τα πρώτα λόγια του πατέρα που παρέσυρε το 2χρονο κοριτσάκι του με το αυτοκίνητο
- Τρόμος για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ: Παπαράτσι τους καταδίωκε για πάνω από 2 ώρες – Παραλίγο να τρακάρουν!
- Σμήνος μελισσών επιτέθηκε σε αστυνομικό στην Καλιφόρνια - Σοκαριστικό βίντεο
- ΗΠΑ: Φως στο τούνελ της αύξησης του ορίου χρέους - Παραμένουν ανήσυχες οι αγορές
Ξαναζεσταίνεται το «φλερτ» της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη: Τι θα μπει στο καλάθι της ΔΕΘ
Η μεγάλη σύγχυση με τον χρόνο των εκλογών, τα ντέρμπι στα ψηφοδέλτια και ένα comeback στην Α΄Αθηνών
Ξεκινούν νέο... χορό κινητοποιήσεων οι αγρότες - Ορατό το ενδεχόμενο για «θερμό» καλοκαίρι
Το «δώρο» που έκανε άθελά του ο Τραμπ στο Ιράν: «Τους δώσαμε ένα όπλο πιο ισχυρό από οποιαδήποτε πυρηνική βόμβα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




