Στη Γαλλία φοβούνται για ένα «δύσκολο» καλοκαίρι λόγω της ξηρασίας των υψηλών θερμοκρασιών
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι Αρχές της Γαλλίας εκφράζουν φόβους για ένα νέο «δύσκολο» καλοκαίρι λόγω της ξηρασίας καθώς αυξάνονται οι θερμοκρασίες, ενώ σε περίπου τα δύο τρίτα των υπογείων υδάτων παρατηρείται έλλειψη νερού.
Τα αποθέματα νερού στο 68% των υπογείων υδάτων εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή αυτή, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Κριστόφ Μπεσί.
«Θα έρθουν δύσκολες μέρες» όσον αφορά το νερό αν ο Ιούλιος φέτος αποδειχθεί ότι μπορεί να συγκριθεί με τον Ιούλιο του 2022, ο οποίος ήταν «καταστροφικός, με έλλειμμα νερού 90%», πρόσθεσε.
Το καλοκαίρι του 2022 ξέφυγε από τα συνηθισμένα, ενώ 700 δήμοι δεν είχαν πόσιμο νερό.

Ο φετινός Ιούνιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα.
Εδώ και μέρες, η θερμοκρασία δεν έχει σταματήσει να ανεβαίνει στη Γαλλία και γεωγραφικά διαμερίσματα έχουν τεθεί σήμερα σε πορτοκαλί συναγερμό για καύσωνα.
Αναμένονται και καταιγίδες, αλλά οι βροχές αυτές επαρκούν εν γένει λίγο αν όχι καθόλου για την πλήρωση των αποθεμάτων των υπογείων υδάτων.
Τη Δευτέρα πάνω από 65 γεωγραφικά διαμερίσματα είχαν θέσει σε ισχύ περιορισμούς στη χρήση νερού, ενώ περίπου δεκαπέντε από αυτά είχαν κηρυχθεί σε επίπεδο κρίσης, το οποίο σημαίνει ότι γίνεται μόνον η απαραίτητη χρήση νερού.
Συνεχείς εκρήξεις στο Ιράν: «Συνεχίζουμε να σφυροκοπούμε, και με μεγαλύτερη δύναμη», απειλεί ο Νετανιάχου
Θες τραπεζικό λογαριασμό; Πλήρωσε: Έως και 341 εκατ. ευρώ πάνω τα έσοδα των τραπεζών
Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος: Οι δύο απαντήσεις που έγιναν viral
Συγκλονίζει ο Δημήτρης Ιτούδης: «Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από έκρηξη στα 700 μέτρα από το διαμέρισμά μου»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



