Ο Fitch υποβαθμίζει το αξιόχρεο των ΗΠΑ αλλά ο Λευκός Οίκος διαφωνεί - «Ο Μπάιντεν έφερε την πιο ισχυρή ανάκαμψη στον κόσμο»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε την Τρίτη κατά μια βαθμίδα (από το επίπεδο AAA στο AA+) το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των ΗΠΑ, απόφαση που όπως ανέφερε αντανακλά την εκτίμησή του πως η δημοσιονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί την προσεχή τριετία και πως το άχθος του δημοσίου χρέους είναι υψηλό και αυξανόμενο.
Αντιδρά ο Λευκός Οίκος
Η αμερικανική προεδρία εξέφρασε, ωστόσο, τη «διαφωνία» της για την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings.
«Διαφωνούμε σθεναρά με την απόφαση αυτή», τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Καρίν Ζαν-Πιερ, σε δελτίο Τύπου το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας, προσθέτοντας πως «αψηφά την πραγματικότητα το να υποβαθμίζονται οι ΗΠΑ τη στιγμή που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έφερε την πιο ισχυρή ανάκαμψη από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία στον κόσμο».
Διαφωνεί και η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ
Και η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν εξέφρασε «έντονη διαφωνία» για την απόφαση του οίκου αξιολόγησης.
«Διαφωνώ έντονα με την απόφαση του Fitch Ratings. Η μεταβολή (...) είναι αυθαίρετη και βασισμένη σε παρωχημένα στοιχεία», τόνισε η κυρία Γέλεν, αναφέρει δελτίο Τύπου.
Προαστιακός: Λύνεται εκκρεμότητα επτά ετών - Έρχονται κλειστές πύλες στους σταθμούς
Ξύπνησε από το κώμα ο 24χρονος μακελάρης του Σίδνεϊ - Ήταν υπό έρευνα για δεσμούς με το ISIS
Είδηση - «βόμβα» στην αγορά καυσίμων: Λουκέτο στην Cetracore-Jetoil λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία
Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Αύριο η πρώτη μήνυση κατά γνωστού τραγουδιστή - Όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



