Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός στους συγγενείς των θυμάτων φορώντας μαντήλα (vid)
Μάλιστα, έδωσε και το παρών σε προσευχή σε τζαμί στο Γουέλινγκτον την περασμένη Κυριακή🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Νέα Ζηλανδία παραμένει βυθισμένη στο πένθος μετά την επίθεση σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς που κόστισε τη ζωή σε συνολικά 50 ανθρώπους. Ο δράστης του μακελειού Μπρέντον Τάραντ είναι ακροδεξιός, που έχει γράψει και ολόκληρο μανιφέστο με τις εξτρεμιστικές απόψεις του, το οποίο και έστειλε ακόμη και στο γραφείο της πρωθυπουργού της χώρας λίγα λεπτά πριν από την επίθεση.
Θέλοντας να περάσει ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό που «όπλισαν» το χέρι του Τάραντ, η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν επισκέφθηκε συγγενείς των θυμάτων, φορώντας μαντήλα και αγκαλιάζοντάς τους θερμά. Μάλιστα, έδωσε και το παρών σε προσευχή σε τζαμί στο Γουέλινγκτον την περασμένη Κυριακή.
Διαβάστε ακόμη
Μπορεί να επιτευχθεί νέα συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών; Τα δεδομένα μετά τη λήξη της New Start
Η δέσμευση των λογαριασμών Παναγόπουλου, ο μονόδρομος της «διαγραφής» από το ΠΑΣΟΚ και οι σοκαριστικές μαρτυρίες επιζώντων της Χίου
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη ο ΟΣΕ ξεκινά έλεγχο στα καθίσματα των τρένων - Στο μικροσκόπιο η πυραντοχή
Η διπλή στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ - Σε ποια «δεξαμενή» στοχεύουν οι γαλάζιοι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




