Βιετνάμ: Τέσσερις νεκροί σε κατάρρευση στοών ανθρακωρυχείου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τέσσερις εργάτες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν στοές ανθρακωρυχείου στην επαρχία Κουάνγκ Νιν του βόρειου Βιετνάμ, αναφέρει η εφημερίδα Thanh Nien.
Το δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο σε ορυχείο που διαχειρίζεται η εταιρία Vang Danh, μέλος του κρατικού ομίλου Vinacomin. Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.
Τον Μάρτιο σε κατάρρευση που σημειώθηκε σε άλλο ανθρακωρυχείο που διαχειρίζεται η Vang Danh δεν είχαν προκληθεί θύματα.
Η χώρα της νοτιανατολικής Ασίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Τη χρονιά που πέρασε, ο όμιλος Vinacomin είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον 17 εργάτες είχαν χάσει τη ζωή τους σε δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε ορυχεία το πρώτο εννεάμηνο του 2022.
Στην αντεπίθεση οι αγρότες για τους κλειστούς δρόμους: Καταγγέλλουν «εντολή Μαξίμου» στην ΕΛΑΣ - Τα τρία αιτήματά τους
Η απίστευτη ιστορία συνταξιούχου σε κοντέινερ - Σεισμόπληκτος και πλημμυροπαθής του Daniel ζει χωρίς ρεύμα επί 6 μήνες
Νεκρό βρέφος στην Αθήνα: «Αν είναι αυτό που υποψιάζομαι, θα τον βάλω στο χώμα» - Οργή της γιαγιάς κατά του πατέρα
«Η χρονιά του χταποδιού»: Πώς η κλιματική αλλαγή οδήγησε στην αύξησή του στην Αγγλία και τι σημαίνει αυτό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



