Νέο αιματοκύλισμα στο Σουδάν - Τουλάχιστον 40 νεκροί από αεροπορικό βομβαρδισμό σε αγορά του νότιου Χαρτούμ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και δεκάδες τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό με στόχο μια υπαίθρια αγορά στο νότιο Χαρτούμ στο Σουδάν.
Αυτή ήταν μια από τις πιο πολύνεκρες αεροπορικές επιθέσεις με θύματα αμάχους στην πρωτεύουσα του Σουδάν, που μαστίζεται από τον πόλεμο εδώ και σχεδόν πέντε μήνες και όπου εντείνονται οι συγκρούσεις σε κατοικημένες περιοχές.
Από τις 15 Απριλίου, ο πόλεμος για την εξουσία μεταξύ του στρατού υπό την ηγεσία του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης ( (FSR) που διοικούνται από τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, έχει αφήσει πίσω του 7.500 νεκρούς και σχεδόν πέντε εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες.
Ο πραγματικός απολογισμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος επειδή πολλές περιοχές της χώρας είναι εντελώς αποκομμένες από τον κόσμο, κυρίως το Νταρφούρ, στα δυτικά που συνορεύουν με το Τσαντ, και τα δύο στρατόπεδα αρνούνται να κοινοποιήσουν τις απώλειές τους.
Οι σημερινοί βομβαρδισμοί από τον στρατό, τον μοναδικό με μαχητικά αεροσκάφη σε αυτή τη σύγκρουση, άρχισαν νωρίς το πρωί στην αγορά της συνοικίας Κούρο, στα νότια του Χαρτούμ.
Η επιτροπή αντίστασης αυτής της συνοικίας, μια από τις φιλοδημοκρατικές ομάδες που έχουν οργανώσει αλληλοβοήθεια μεταξύ των κατοίκων από την αρχή του πολέμου, κατήγγειλε μια «σφαγή».
Δεύτερη εφιαλτική νύχτα στο Πόρτο Γερμενό: Ώρες αγωνίας με νέες εκκενώσεις - Μάχη από 500 πυροσβέστες
Συναγερμός στα Άνω Λιόσια: Τον βρήκαν νεκρό με τραύμα στο κεφάλι μέσα σε αυτοκίνητο
Τον γνώρισε σε ιστοσελίδα γνωριμιών και την δολοφόνησε μαζί με τη 2χρονη κόρη της - Το χρονικό του τρόμου
Επιστήμονες προειδοποιούν: Το Ελ Νίνιο φέρνει καρχαρίες και δηλητηριώδη φίδια σε νέες θάλασσες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



