Τρένο παρέσυρε και σκότωσε πεζούς στην Ισπανία - Διερευνώνται τα αίτια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν παρασύρθηκαν από συρμό του προαστιακού καθώς περνούσαν σιδηροτροχιές σε σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση στην Καταλονία (βορειοανατολικά), ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας της Ισπανίας.
Το δυστύχημα έγινε στις 20:22 (τοπική ώρα· 21:22 ώρα Ελλάδας), όταν ομάδα επτά ανθρώπων προσπάθησε να περάσει σιδηροτροχιές στο Μουντμελό, περίπου είκοσι χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης, ανέφεραν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Καταλονίας μέσω X (του πρώην Twitter).
Ισπανικά ΜΜΕ σημείωσαν ότι σε μικρή απόσταση οργανωνόταν φεστιβάλ μουσικής χθες, παραμονή αργίας στην Καταλονία. «Αναζητήσαμε άλλα πιθανά θύματα γύρω από το τρένο. Δεν βρήκαμε και μεταφέραμε τους τραυματίες σε ασθενοφόρο», ανέφερε η πυροσβεστική της περιφέρειας μέσω X. Η υπουργός Μεταφορών Ρακέλ Σάντσεθ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.
Ο Πέρε Αραγκουνές, επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στην Καταλονία, δήλωσε «συγκλονισμένος» για την τραγωδία. Η αστυνομία «διενεργεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος» πρόσθεσε.
Το «μήλο» που ήταν... ροζ διαμάντι: Η πεινασμένη καμαριέρα και η απίστευτη αποκάλυψη μιας μυθικής ληστείας
Στην προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης: «Στόχος το πρωτάθλημα - Θα υπάρξει μεγάλο πριμ»
Θάνατος Μαζωνάκη: «Μας παραπλάνησαν - Δεν είδαμε ποτέ μηχανήματα πλασμαφαίρεσης στην αυτοψία» λέει ο ΙΣΑ για το ιατρείο
Επιχείρηση «Τα Άνθη του Κακού»: 26,8 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε οικοδομή και «λαγούμι»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



