Η Ρωσία εξακολουθεί να εξαρτάται από μισθοφόρους στον πόλεμο στην Ουκρανία, λένε οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Ρωσία εξακολουθεί να εξαρτάται από μισθοφόρους και μονάδες εθελοντών από ιδιωτικούς στρατούς στον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας, ακόμη και μετά την εξέγερση της Βάγκνερ, σύμφωνα με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας.
Βίντεο που δημοσιοποίησε χθες, Παρασκευή, το Κρεμλίνο δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συναντάται με τον Αντρέι Τρόσεφ, πρώην υπαρχηγό του Γεβγκένι Πριγκόζιν, του επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ που έπεσε στη δυσμένεια του Ρώσου προέδρου και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους του στα τέλη Αυγούστου. Ο Πούτιν ανέθεσε στον Τρόσεφ να δημιουργήσει νέες «μονάδες εθελοντών μαχητών».
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιούνους-μπεκ Γεφκούροφ, ο οποίος εντοπίστηκε πρόσφατα να επισκέπτεται αφρικανικές χώρες.
Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε πως ο Τρόσεφ ενεπλάκη στην προσπάθεια υπογραφής από μαχητές της Βάγκνερ συμβολαίων με τον τακτικό ρωσικό στρατό και πρόσθεσε πως πολλοί βετεράνοι της Βάγκνερ «τον θεωρούν πιθανόν προδότη».
Η συνάντηση, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, δείχνει πως η Ρωσία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί "ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρίες, και να σχεδιάζει για το μέλλον της Βάγκνερ".
Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε πως χτύπησαν το «Λίνκολν» - Το Ιράν δηλώνει έτοιμο, το Ισραήλ λέει πως ήρθε η «β' φάση»
Ανατριχιαστική φωτογραφία: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η στιγμή της εκτέλεσης των «200»
Επιχειρηματίας καταγγέλλει πως άνδρας του «άρπαξε» 190.000 ευρώ και γνωστές αθλήτριες τον ξυλοκόπησαν
Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα και μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



