Έκανε το γύρο της Βρετανίας κολυμπώντας για 157 ημέρες (vid)
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο λόγος για έναν 33χρονο, ο οποίος αναχώρησε από το Μάργκεϊτ την 1η Ιουνίου και ολοκλήρωσε τον περίπλου της Βρετανίας στις 4 Νοεμβρίου. Συμπατριώτες του, επίσης, κολυμβητές βρέθηκαν στο μέρος όπου θα τερμάτιζε την υπερπροσπάθειά του και τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.
Μόλις ο 33χρονος έφτασε στη στεριά για πρώτη φορά έπειτα από 157 μέρες, έγινε ο πρώτος κολυμβητής που έκανε το γύρο της Βρετανίας. Όπως δήλωσε ο ίδιος στη συνέχεια, η πρώτη σκέψη του ήταν το φαγητό, μια ζεστή κουβέρτα και μια αγκαλιά. «Ήταν τόσο περίεργο», δήλωσε ο ίδιος γελώντας. «Ανησυχούσα πραγματικά ότι απλώς θα πέσω κάτω με τα μούτρα».
Τις 23 εβδομάδες που πέρασε στη θάλασσα ο αθλητής κολυμπούσε μέχρι και 12 ώρες ημερησίως, ακόμη και τη νύκτα και ξεκουραζόταν σε ένα καταμαράν, το οποίο τον συνόδευε. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, όπως καταιγίδες, τσιμπήματα από μέδουσες, κράμπες και παγωμένα νερά. Μια τεράστια μέδουσα κόλλησε στο πρόσωπό του για 30 λεπτά κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας δίνης που δημιουργήθηκε.
Η καλύτερη στιγμή του, όπως τη διηγήθηκε, ήταν όταν εισήλθε στο κανάλι του Μπρίστολ όπου επί πέντε μίλια τον συνόδευε μια θηλυκή φάλαινα μινκ, η οποία πίστεψε ότι είναι μια τραυματισμένη φώκια.
Για να μπορέσει να φέρει σε πέρας τον άθλο του ο Έντγκλεϊ κατανάλωνε 10.000 με 15.000 θερμίδες ημερησίως, εξαπλάσια ποσότητα από αυτή που καταναλώνει ο μέσος άνδρας. Κατανάλωσε πίτσα, μακαρόνια, ρύζι, 610 μπανάνες και 314 κουτάκια ενεργειακού ποτού.
Ωστόσο, το σπιτικό τσίζκεϊκ της μητέρας του «ήταν δύσκολο να μεταφερθεί στο καταμαράν», σύμφωνα με τον ίδιο.
Ο Έντγκλεϊ μπήκε στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες την 74η ημέρα του άθλου του καθώς είχε κολυμπήσει τη μεγαλύτερη απόσταση στη θάλασσα. Όμως γνώριζε ότι το ρεκόρ του θα ίσχυε αν ολοκλήρωνε τον περίπλου. Κάτι που κατάφερε 83 ημέρες αργότερα.
- Μετρό Θεσσαλονίκης: Έπεσαν οι υπογραφές στη σύμβαση για τη διαχείριση και λειτουργία - «Η δέσμευσή μας τηρήθηκε στο ακέραιο», λέει ο Μητσοτάκης
- Μυστήριο γύρω από την κλοπή δεκάδων τόνων λαδιού στη Χαλκιδική: Καταγγελίες από πολλούς παραγωγούς - Τουλάχιστον 370.000 ευρώ η ζημιά
- Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο θρυλικός Γιάννης Ιωαννίδης σε ηλικία 78 ετών - Το βιογραφικό και η πορεία του
- Ομόλογα: Εκτονώνεται το sell off - Κάτω από το 3% η απόδοση των γερμανικών 10ετών
- Airbnb: Πόσα κέρδισαν το 2022 οι Ελληνες οικοδεσπότες - Η συνεισφορα στην ελληνική οικονομία
- Με φοβερό Μαρκουλάκη: Αυτή ναι, είναι μια ελληνική σειρά που αξίζει να δεις
- Δίχως αυτόν δεν θα ξέραμε ούτε τα μισά: Ο άνθρωπος που έφερε πραγματικά στο φως τα μυστικά των Μυκηνών δεν ήταν ο Σλήμαν

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr