Ινδία: Τους 40 έφτασαν οι νεκροί από την υπερχείλιση λίμνης στα Ιμαλάια
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν ρήγμα στις όχθες λίμνης παγετώνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν αστραπιαίες πλημμύρες σε ορεινή κοιλάδα, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών στο Σικίμ ανέρχεται σε 18, ενώ στη γειτονική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης έχουν εντοπιστεί 22 σοροί. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν σχεδόν 100 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 22 στρατιωτών, την Πέμπτη, σύμφωνα με την κυβέρνηση της πολιτείας Σικίμ.
Ο ινδικός στρατός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απομακρύνει σχεδόν 1.500 αποκλεισμένους τουρίστες από την περιοχή, ενώ έχουν δημιουργηθεί 26 περιοχές υποδοχής για να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής.
Η καταστροφή, που πλήττει 22.000 κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με τις αρχές, προστίθεται σε σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων στα όρη της νότιας Ασίας αποδιδόμενων στην κλιματική αλλαγή.
Η στροφή 180 μοιρών του Μητσοτάκη για τη Γάζα, το ευρωπαϊκό «βέτο» που εξετάζει η Αθήνα για την Τουρκία και οι τηλεοπτικές πιέσεις του Φάμελλου στον Χαρίτση
Ο Νετανιάχου δεν κάνει πίσω όσο και να αυξάνει το ανθρώπινο δράμα: Παγκόσμια ανησυχία για τη Γάζα
Πρώτα διόδια... και μετά ολοκληρωμένος ΒΟΑΚ: Σύγκρουση για τα «διπλά διόδια» και τη «λεόντειο» σύμβαση
Πώς αναμένεται η τουριστική κίνηση φέτος το καλοκαίρι; Τι κρατάει πίσω τους ταξιδιώτες και δεν επιλέγουν Κυκλάδες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr