Aποκαλυπτικό δημοσίευμα: Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου είχαν προειδοποιήσει το Ισραήλ 10 ημέρες πριν την επίθεση - Διαψεύδει ο Νετανιάχου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ 10 ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αδιαφόρησε, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet).
Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Αμπάς Κάμελ ενημέρωσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι κάτι «ασυνήθιστο» και «τρομερό» προετοιμάζεται στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, ο Νετανιάχου αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή, προς έκπληξη του επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών, υπογραμμίζει το Ynet.
Επικαλούμενο αιγυπτιακές πηγές, το Ynet μεταδίδει πως ο Νετανιάχου απάντησε στον Κάμελ πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν επικεντρώσει στην παρούσα φάση τις επιχειρήσεις τους στην καταπολέμηση εξτρεμιστικών πυρήνων στη Δυτική Όχθη που θεωρούνται υπεύθυνοι για πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος. Παράλληλα, ισραηλινοί στρατηγοί διαβεβαίνωναν πως η κατάσταση γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας είναι «υπό πλήρη έλεγχο».
Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Yedioth Ahronoth.
Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




