Θρήνος στη Βρετανία: Πέθανε η μικρή Ίντι που έπασχε από ανίατη ασθένεια - Την αποσύνδεσαν από τη μηχανική υποστήριξη
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Πέθανε το οκτώ μηνών βρέφος από τη Βρετανία, η Ίντι Γκρέγκορι, που έπασχε από ανίατη ασθένεια. Τα ξημερώματα της Δευτέρας πάρθηκε η απόφαση να αποσυνδεθεί από την μηχανική υποστήριξη.
Οι γονείς έχασαν τον περασμένο μήνα τον δικαστικό αγώνα για να κρατήσουν το παιδί τους σε μηχανική υποστήριξη και να το μεταφέρουν σε νοσοκομείο Παίδων του Βατικανού στη Ρώμη.
Το βρέφος πέθανε στις 03:45 ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Χ ο Σιμόνε Πίλον, Ιταλός δικηγόρος και πρώην βουλευτής, που εκπροσωπεί νομικά την οικογένεια Γκρέγκορι.
Το βρέφος έπασχε από μια σπάνια, ανίατη και εκφυλιστική μιτοχονδριακή νόσο, που έκανε τα κύτταρά του να μην παράγουν αρκετή ενέργεια.
Οι γιατροί υποστήριζαν ότι υπέφερε από τον πόνο και την αγωνία και δεν υπήρχε νόημα να γίνει περαιτέρω θεραπεία.
Τα αγγλικά δικαστήρια συμφώνησαν και την Παρασκευή εκδόθηκε η τελευταία απόφαση για την υπόθεση.
Το βρέφος μεταφέρθηκε το Σάββατο από νοσοκομείο του Νότιγχαμ στην κεντρική Αγγλία σε ένα κέντρο περίθαλψης όπου αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα.
Την περασμένη εβδομάδα η ιταλική κυβέρνηση χορήγησε στην Ίντι την ιταλική υπηκοότητα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα και να της επιτραπεί να μεταφερθεί στην Ιταλία.
Το Σάββατο αναφέρθηκε στην υπόθεση ο πάπας Φραγκίσκος λέγοντας ότι προσεύχεται για το παιδί, την οικογένειά του και για όλα τα παιδιά που υποφέρουν από τον πόλεμο και τις ασθένειες.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



