Δανία: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα – Αναπτύσσεται ο στρατός
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο στρατός θα κινητοποιηθεί για να βοηθήσει την αστυνομία στο έργο ασφάλειας γύρω από «εβραϊκές και ισραηλινές» τοποθεσίες στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Δανίας.
"Η κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα ασκεί μεγάλη πίεση στην αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε (...) ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν την επιτήρηση εβραϊκών και ισραηλινών χώρων στην Κοπεγχάγη", όπως τη συναγωγή ή την ισραηλινή πρεσβεία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Τρελς Λουντ Πούλσεν.
Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν από τις 6 Δεκεμβρίου για απροσδιόριστο ακόμη διάστημα. Οι ανάγκες θα επανεκτιμώνται τακτικά, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στην ιστοσελίδα του.
Αρκετές διαδηλώσεις ως αντίδραση στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς, σε συνδυασμό με τις πυρπολήσεις του Κορανίου που πραγματοποιήθηκαν στη σκανδιναβική χώρα, έχουν επιβαρύνει το έργο της δανικής αστυνομίας.
«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η Δανία είναι σοβαρή», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Πέτερ Χάμελγκααρντ. «Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε μια εντελώς απαράδεκτη αύξηση του αντισημιτισμού και της ανασφάλειας μεταξύ των Εβραίων στη Δανία», πρόσθεσε.
Πόλεμος ΗΠΑ - Ισραήλ με το Ιράν: Τα κρίσιμα ερωτήματα μετά την πρώτη εβδομάδα σύγκρουσης
Η στιγμή που ο 48χρονος απειλεί τους αστυνομικούς με χειροβομβίδα στη ΓΑΔΑ - Τι λέει η σύζυγός του
Χάος στο Ντουμπάι: Ιρανικό drone χτύπησε ουρανοξύστη - Ένας νεκρός από θραύσματα
Ξανά εντυπωσιακός ο Εμμανουήλ Καραλής - Έχασε στις λεπτομέρειες τα 6,20μ.!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



