Ισχυρισμός Ισραήλ: Η Χαμάς έδινε ηρεμιστικά στους ομήρους που απελευθέρωνε για να φαίνονται ήρεμοι και χαρούμενοι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, ισχυρίστηκε μιλώντας στην Επιτροπή Υγείας της Κνεσέτ ότι στους ομήρους που απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς δόθηκαν ηρεμιστικά χάπια πριν παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό για να μεταφερθούν στη χώρα.
Η φαρμακευτική αγωγή θα αποσκοπούσε στο να κάνει τους ομήρους να φαίνονται ήρεμοι, χαρούμενοι και αισιόδοξοι, «αφού υπέστησαν σωματική κακοποίηση, στέρηση και ψυχολογική τρομοκρατία για περισσότερες από 50 ημέρες στη Γάζα».
Ο Dr. Hagar Mizrahi, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του Υπουργείου Υγείας, κατονομάζει συγκεκριμένα το φάρμακο Clonazepam. Γνωστό ως Clonex στο Ισραήλ και πωλείται με τις εμπορικές ονομασίες Klonopin και Rivotril αλλού, το φάρμακο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία αγχωδών διαταραχών, επιληπτικών κρίσεων, διπολικής μανίας, διέγερσης που σχετίζεται με ψύχωση και ψυχαναγκαστικής διαταραχής.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν αποκάλυψε αν η χορήγηση φαρμάκων έχει επιβεβαιωθεί από εξετάσεις αίματος που έγιναν στους απελευθερωμένους ομήρους σε ισραηλινά νοσοκομεία ή από τη μαρτυρία των απελευθερωμένων ομήρων ή και από τα δύο.
Οι οικογένειες των ομήρων που μίλησαν νωρίτερα στην επιτροπή ήταν οι πρώτες που έθεσαν το θέμα.
Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς
Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.
Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



