Βρετανία: Στρατιώτης θα δικαστεί για φόνους στη «Ματωμένη Κυριακή» του 1972
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ένας πρώην Βρετανός στρατιώτης θα δικαστεί για δύο δολοφονίες και πέντε απόπειρες δολοφονίας την «Ματωμένη Κυριακή».
Μεταξύ των κατηγοριών, κατηγορείται για τη δολοφονία των William McKinney και James Wray στο Londonderry στις 30 Ιανουαρίου 1972.
Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν μέλη του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών του στρατού άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών για τα πολιτικά δικαιώματα στο Bogside πριν από 51 και πλέον χρόνια.
Η ημέρα έγινε γνωστή ως Ματωμένη Κυριακή. Θεωρείται ευρέως ως μία από τις πιο σκοτεινές ημέρες των ταραχών της Βόρειας Ιρλανδίας.
Ο αδελφός του κ. McKinney, Mickey McKinney, δήλωσε ότι η απόφαση "αργούσε πολύ" και ότι οι αγωνιστές όπως ο ίδιος πρέπει να την παίρνουν "μέρα με τη μέρα".
"Αυτή είναι μια ακόμη ημέρα στην όλη διαδικασία. Η επόμενη μέρα τώρα θα είναι σε ένα δικαστήριο του Μπέλφαστ - και μια άλλη διαδικασία θα ξεκινήσει".
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Ήθελε να χωρίσει να φύγει, αλλά δεν είχε πού να πάει» - Προθεσμία στον 41χρονο
Ούτε ευρώ από τον περασμένο Αύγουστο οι γιατροί της Αθήνας για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» - Οι καταγγελίες
«Προγραμματισμένοι» για καταστολή με στρατιωτικό εξοπλισμό: Η ακτινογραφία της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα
Και επίσημα τέλος στην ΚΟ της Νέας Αριστεράς - Το σχόλιο Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



