Μακρόν: «Η υποστήριξη προς το Κίεβο πρέπει να συνεχιστεί ακόμα κι αν μας κοστίζει»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε σήμερα ότι η Δύση δεν θα μπορούσε να αφήσει τη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι η υποστήριξη προς το Κίεβο πρέπει να συνεχιστεί έστω κι αν «μας κοστίζει».
«Εσείς που γνωρίζετε ποια είναι η ισορροπία δυνάμεων, αξιολογείτε τι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί και πόσο (σημαντικό είναι ότι) δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει», είπε ο Μακρόν κατά τη συνάντησή του με γάλλους στρατιώτες στην Ιορδανία.
«Ποια θα ήταν η επόμενη μέρα για εμάς τους Ευρωπαίους; Για αυτό θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς. Αυτό που κάνουμε, έστω κι αν μας κοστίζει, είναι καθοριστικό για τη μελλοντική μας ασφάλεια, για τον ρόλο μας στην Ευρώπη και για την κυριαρχία της Ουκρανίας», συμπλήρωσε ο γάλλος πρόεδρος.
Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση που εξαπέλυσαν το καλοκαίρι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κι ενώ ΗΠΑ και ΕΕ καθυστερούν να αποδεσμεύσουν περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο.
Πώς οι αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια θα επηρεάσουν τον ελληνικό τουρισμό - «Έχουμε το 70% των κρατήσεων από αυτές που περιμέναμε»
Σε... ξένα οικόπεδα φορτίζει λεωφορεία η ΟΣΥ - Πώς προέκυψε το πολεοδομικό αδιέξοδο
Το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το ευοίωνο κλίμα συστράτευσης, οι εκκρεμότητες και οι σκληρές μάχες των μηχανισμών
Το διεθνές «μπλόκο» στις κάλπες και η ομηρία του Μαξίμου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




