Ιράκ: Βρέθηκε χειρόγραφο Ευαγγέλιο γραμμένο στα ελληνικά
Οι χριστιανοί αποτελούν περίπου το 3% των 38 εκατ. κατοίκων του Ιράκ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Όπως μεταδίδει το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία», επικαλούμενο την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων, στη Μοσούλη του Ιράκ βρέθηκε χειρόγραφο Ευαγγέλιο, το οποίο είναι και γραμμένο στα ελληνικά.
«Χρησιμεύει ως μία επιπλέον επιβεβαίωση του Χριστιανισμού στο Ιράκ και ως σύμβολο του γεγονότος ότι οι Χριστιανοί θέλουν να επιστρέψουν στη Μοσούλη, στα σπίτια τους», δήλωσε ο κληρικός της εκκλησίας στην οποία μεταφέρθηκε το χειρόγραφο και παρότρυνε όσους βρουν θρησκευτικά βιβλία στην πόλη να επικοινωνήσουν προσωπικά μαζί του.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, οι χριστιανοί αποτελούν περίπου το 3% των 38 εκατ. κατοίκων του Ιράκ. Ωστόσο, μετά τον πόλεμο το 2003 και την επικράτηση των εξτρεμιστών ισλαμιστών, δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί έφυγαν από τη χώρα, εκατοντάδες εκτελέστηκαν ή εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, διατηρώντας ωστόσο κρυφά την πίστη τους στον Χριστιανισμό.
Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία για την επίθεση με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας - Κλείνει το προξενείο στη Βόννη
«Έγιναν μέρος της τοπικής κοινωνίας»: Το «αντίο» της δασκάλας στην πολύτεκνη οικογένεια από τη Φουρνά
Έπιασε απ' την κάμερα τη σύζυγό του να τον απατά... και κατέληξε στη φυλακή για παραβίαση ιδιωτικότητας
Δολοφονία Τούπακ Σακούρ: Πώς ο «Keffe D» παγιδεύτηκε από τα ίδια του τα απομνημονεύματα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



