Γέμισαν οι εκκλησίες... τετράποδα: Στη Μαδρίτη οι πιστοί μπορούν να πάνε τα ζωάκια τους να κοινωνήσουν
Πλήθος πιστών κατέκλισε την καθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη Μαδρίτη για να λάβουν την ετήσια ευλογία οι τετράποδοι τους φίλοι.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Ο Άγιος Αντώνιος, θεωρείται προστάτης των ζώων και έτσι κάθε χρόνο ένας ιδιαίτερος εκκλησιασμός λαμβάνει χώρα στη Μαδρίτη της Ισπανίας.
Παράδοση κάθε χρόνο
Ειδικότερα, πλήθος πιστών κατέκλισε την καθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη Μαδρίτη για να λάβουν την ετήσια ευλογία οι τετράποδοι τους φίλοι.
Βέβαια, στα ζωάκια δεν δίνεται κρασί, παρά πιτσιλίζονται με λίγο αγιασμό. Πιστεύεται πως αυτή η καθολική παράδοση στα χαρίσει στα κατοικίδια καλή υγεία και καλοτυχία μέχρι την επόμενη χρονιά.
«Ελπίζω ο αγιασμός να της δώσει καλή υγεία, για να συνεχίσει να μου κάνει παρέα», λέει ένας παππούς για τη σκυλίτσα του. Μετά τον αγιασμό βέβαια έπεται συνέχεια, αφού τα κατοικίδια πρέπει να παρακολουθήσουν και τη θεία λειτουργία πριν γυρίσουν σπίτι.
Η Τουρκία κάνει νόμο τη «Γαλάζια Πατρίδα»: Η «απειλή πολέμου» στην Ελλάδα και η επέκταση των χωρικών υδάτων
«Γιατί παιδάκι μου;»: Η σπαρακτική μαρτυρία του πατέρα της 16χρονης Λυδίας που έβαλε τέλος στη ζωή της
Πώς θα ήταν αν ζούσες την ημέρα που αστεροειδής εξόντωσε τους δεινοσαύρους; Κάπως έτσι...
Αλαμπάμα: 65χρονη σκότωσε τον σύζυγό της επειδή την... ενοχλούσε μετά από εγχείρηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



