Συναγερμός στο Βέλγιο: Κουνούπι - τίγρης εντοπίστηκε σε 25 περιοχές
Εξαπλώνονται στην Ευρώπη λόγω της κλιματικής αλλαγής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Το κουνούπι τίγρης εξαπλώνεται στη βόρεια Ευρώπη λόγω της κλιματικής αλλαγής, και μόνο στο Βέλγιο πέρυσι εντοπίστηκε σε 25 τοποθεσίες. Για πρώτη φορά το κουνούπι αυτό εντοπίστηκε στις Βρυξέλλες και τη Βαλλονία.
Μέτρα προστασίας
Στο Βέλγιο, το κουνούπι τίγρης φτάνει όλο και περισσότερο από παραθεριστές που επιστρέφουν και μέσω των μεταφορών εμπορευμάτων.
«Είναι σημαντικό να καθυστερήσει η εγκατάσταση και η εξάπλωση του κουνουπιού τίγρης όσο το δυνατόν περισσότερο», υποστηρίζει εντομολόγος του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής (ITM), στην Αμβέρσα. Υπογραμμίζει επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν καθαρίζοντας τις γλάστρες και τις υδρορροές το χειμώνα για να αφαιρέσουν τα αυγά.
«Από τον Μάιο και μετά, στην αρχή της εποχής των κουνουπιών, είναι επίσης σημαντικό να αφαιρείται τακτικά το λιμνάζον νερό από τις βεράντες και τους κήπους», προσθέτει το ITM.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



