Ζάμπια: Ξεπέρασαν τους 500 νεκροί από χολέρα - Αναβάλλεται το άνοιγμα των σχολείων
Μια επιδημία χολέρας έχει προκαλέσει ήδη περισσότερους από 500 θανάτους στη Ζάμπια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Μια επιδημία χολέρας έχει προκαλέσει ήδη περισσότερους από 500 θανάτους στη Ζάμπια, αναγκάζοντας σήμερα τις αρχές αυτής της χώρας της νότιας Αφρικής να αναβάλουν για μία ακόμη φορά την επαναλειτουργία των σχολείων.
Η επανέναρξη των μαθημάτων προβλεπόταν αρχικά για την 8η Ιανουαρίου, όμως την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση την ανέβαλε για πρώτη φορά για τις 29 Ιανουαρίου. Σήμερα, τη μετέθεσε για τη 12η Φεβρουαρίου λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων χολέρας.
Στους 518 οι νεκροί
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Παιδείας Ντάγκλας Σιακαλίμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πρωτεύουσα Λουζάκα, το επίκεντρο της επιδημίας.
Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας Σίλβια Μασέμπο, ο απολογισμός ανέρχεται από τον Οκτώβριο σε 518 νεκρούς, εκ των οποίων έξι το τελευταίο 24ωρο.
Στα μέσα Ιανουαρίου, η Ζάμπια παρέλαβε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μια πρώτη παρτίδα ενός εκατομμυρίου δόσεων χορηγούμενων από το στόμα εμβολίων κατά της χολέρας.
Παγκόσμια ανησυχία για σύρραξη: Το ρεσάλτο των ΗΠΑ σε ιρανικό πλοίο και το διπλωματικό «ναυάγιο»
Εκατομμύρια άνδρες σε «ακαδημία βιασμών»: Ναρκώνουν και πωλούν τις συζύγους τους για 20 δολάρια - Ως πότε;
Εκνευρισμός για το retweet Λαζαρίδη: «Σεξιστική επίθεση και ηλικιακός ρατσισμός απέναντι στην κα Μπακογιάννη»
Πότε εμφανίζεται η «Πανσέληνος των Λουλουδιών» και γιατί ξεχωρίζει
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



