Συναγερμός στο Μουσείο του Λούβρου: Γυναίκες πέταξαν σούπα στη Μόνα Λίζα
«Τι είναι πιο σημαντικό; Η τέχνη ή το δικαίωμα στην υγιεινή και βιώσιμη τροφή;»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Συναγερμός σήμανε στο Μουσείο του Λούβρου όταν δύο νεαρές γυναίκες που αυτοχαρακτηρίζονται ως ακτιβίστριες πέταξαν ντοματόσουπα σε έναν από τους πιο διάσημους πίνακες στον κόσμο, τη Μόνα Λίζα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.
«Τι είναι πιο σημαντικό; Η τέχνη ή το δικαίωμα στην υγιεινή και βιώσιμη τροφή; Το αγροτικό μας σύστημα είναι άρρωστο » φώναξαν δύο γυναίκες αφού πέταξαν σούπα στον πίνακα της Μόνα Λίζα το πρωί της Κυριακής.
🇫🇷 Climate activists throw soup on the Mona Lisa painting at the Louvre museum.
— Expat in Poland 🇵🇱 (@BasedPoland2) January 28, 2024
Why don't they do this on modern art?pic.twitter.com/wlIz4Kqxts
Σημειώνεται ότι ο πίνακας της Μόνα Λίζα καλύπτεται από ένα ειδικό γυαλί, πράγμα που σημαίνει ότι η σούπα δεν επηρέασε το ίδιο το έργο, ενώ η συγκεκριμένη, ήταν μια από τις δεκάδες επιθέσεις που γίνονται από ακτιβιστές σε σημαντικά καλλιτεχνικά έργα ανά τον κόσμο.
Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



