Αλ Σίσι: Θα υπερασπιστούμε τους Άραβες του Κόλπου σε περίπτωση απειλής
Η Αίγυπτος είναι σύμμαχος με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος 'Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι δήλωσε πως ο στρατός θα προασπίσει τους Άραβες του Κόλπου αν βρεθούν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε άμεση απειλή, ανέφερε σήμερα μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Youm7, ο Σίσι είπε επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν: «Η αστάθεια μας επηρεάζει όλους και όποιο κράτος έχει αστάθεια επηρεάζει όλους εμάς».
Η Αίγυπτος του Σίσι που είναι σύμμαχος με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσχώρησε τον περασμένο χρόνο στο μποϊκοτάζ του Κατάρ από τις χώρες αυτές και αντιτίθεται στην επιρροή του Ιράν στην περιοχή.
«Οι αραβικοί λαοί μας πρέπει να παραμείνουν ενήμεροι και να έχουν πραγματική συναίσθηση του τι περνάει η περιοχή», δήλωσε ο Σίσι, σύμφωνα με τη Youm7.
«Στεκόμαστε δίπλα στους αδελφούς μας του Κόλπου με όλη μας την καρδιά, και αν η ασφάλεια του Κόλπου απειληθεί άμεσα από οποιονδήποτε, ο αιγυπτιακός λαός, ακόμη και πριν από τους ηγέτες του, δεν θα το αποδεχθεί αυτό και θα κινητοποιήσει δυνάμεις για να προστατεύσει τα αδέλφια του».
Live εξελίξεις: Ηχούν σειρήνες στο Ακρωτήρι της Κύπρου - Νέα ισραηλινά χτυπήματα στην Τεχεράνη
Δένδιας: Καμία πληροφορία για drones με στόχο τη Σούδα - Η χώρα μας είναι προστατευμένη
Η στιγμή που τηλεοπτικό συνεργείο τρέχει να προστατευτεί από εκρήξεις στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου
Ο πόλεμος δεν είναι κάστρα και πολιορκητές - «Δεν θέλω ου!» (Ep22)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



