Φινλανδία: Εμποδίζει την είσοδο στη χώρα αιτούντων άσυλο που φτάνουν μέσω Ρωσίας
Το Ελσίνκι κατηγορεί τη Μόσχα ότι στέλνει σκοπίμως μετανάστες στα κοινά τους σύνορα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Η Φινλανδία σκοπεύει να υιοθετήσει προσωρινή νομοθεσία η οποία θα επιτρέπει στις συνοριακές αρχές της χώρας να εμποδίζουν την είσοδο σε αιτούντες άσυλο που φτάνουν μέσω Ρωσίας, δήλωσαν η υπουργός Εσωτερικών Μάρι Ραντάνεν και ο πρωθυπουργός Πέτερο Όρπο.
Αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών
Η Φινλανδία έκλεισε στο τέλος του 2023 όλα τα μεθοριακά της περάσματα κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρωσία –που εκτείνονται σε 1.340 χιλιόμετρα- καθώς αυξανόταν ο αριθμός των μεταναστών που επιθυμούσαν να εισέλθουν στην ΕΕ χωρίς να διαθέτουν έγκυρα έγγραφα.
Παρά το γεγονός αυτό μερικοί αιτούντες άσυλο έφτασαν στα σύνορα στη διάρκεια του χειμώνα και τώρα η φινλανδική κυβέρνηση ανησυχεί ότι ο αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία.
Το Ελσίνκι κατηγορεί τη Μόσχα ότι στέλνει σκοπίμως μετανάστες στα κοινά τους σύνορα, κάτι που το Κρεμλίνο διαψεύδει.
«Η Φινλανδία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο η Ρωσία να ασκήσει παρατεταμένη πίεση», προειδοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.
ΟΠΕΚΕΠΕ: LIVE η συνεδρίαση στη Βουλή για τις άρσεις ασυλίας των 13 βουλευτών της ΝΔ
Πτώση 13χρονης στο Χαϊδάρι: «Άφησε τα χέρια της και έπεσε με το κεφάλι» - Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες
Έτσι θα βγεις έξω; Εξηγώντας τα αυτονόητα
Μίλτος Πασχαλίδης: «Απάνθρωπες οι ώρες στα μπουζούκια - Γιατί να τραγουδάμε στη 1, στις 21.00 δεν κάνουμε κέφι;»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




