Ιράν: Τουλάχιστον 70 νεκροί από τις πλημμύρες - Εκκενώνονται πόλεις
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν πλήξει περίπου 1.900 πόλεις και χωριά🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα την εκκένωση και άλλων πόλεων και χωριών που απειλούνται από τις πλημμύρες, καθώς προβλέπονται νέες βροχοπτώσεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 70.
Πολλοί κάτοικοι του Σουσανγκέρντ, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 50.000, και πέντε ακόμη κοινότητες στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Χουζεστάν μετακινήθηκαν σε ασφαλέστερες περιοχές καθώς αξιωματούχοι απελευθέρωσαν νερό από μεγάλα φράγματα ποταμών.
«Έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης και συστήνουμε στις γυναίκες και τα παιδιά να απομακρυνθούν, όμως ζητάμε από τους άνδρες και τους νέους να παραμείνουν για να μας βοηθήσουν (στις προσπάθειες διάσωσης)», δήλωσε ο Γολαμρεζά Σαριατί κυβερνήτης της επαρχίας.
Στη γειτονική επαρχία Λορεστάν επτά χωριά που κινδύνευαν από κατολισθήσεις εκκενώθηκαν, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Εξάλλου τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τις πλημμύρες, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Πιρχοσεΐν Κουλιβάντ στο πρακτορείο Irna.
Από τις 19 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, έχουν πληγεί περίπου 1.900 πόλεις και χωριά. Εξαιτίας της καταστροφής οι υπηρεσίες αρωγής δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν, ενώ 86.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν μεταφερθεί σε έκτακτα καταλύματα.
Η κυβέρνηση του Ιράν έχει ανακοινώσει ότι θα αποζημιώσει τους πολίτες, και κυρίως τους γεωργούς, που επλήγησαν από τις πλημμύρες για τις ζημιές που έχουν υποστεί.
Πώς μπορούν να ωφεληθούν και οι εκτός νόμου Κατσέλη δανειολήπτες μετά την απόφαση «βόμβα» του Αρείου Πάγου
Βίντεο ντοκουμέντο από τις διαβρωμένες σωληνώσεις στη «Βιολάντα» - «Παγίδα θανάτου» το εργοστάσιο
Έφυγε από τη ζωή ο «γκουρού» της νυχτερινής ζωής, Λάκης Ραπτάκης, σε ηλικία 79 ετών
Βιοθησαυροφυλάκιο: Πώς η εταιρεία που «ανέστησε» τον ανταρόλυκο προσπαθεί να σώσει χιλιάδες απειλούμενα είδη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



