Η Τουρκία λέει πως σκότωσε 16 μέλη του PKK στο Ιράκ
Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος αξίωσε να ενταθεί η πίεση στο PKK στο βόρειο Ιράκ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε τη Δευτέρα (6/5) σειρά αεροπορικών πληγμάτων στο βόρειο Ιράκ, οι οποίοι κατ’ αυτήν είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 μέλη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), εκτός νόμου ένοπλου αυτονομιστικού κινήματος με βάσεις μετόπισθεν στην περιοχή αυτή.
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, τα μέλη του PKK «εξουδετερώθηκαν» στις περιοχές Χακούρκ, Μετίνα και Γκάρα.
Το PKK, το οποίο διεξάγει ανταρτοπόλεμο εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984, χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τουρκία και τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνομιλίες του με αξιωματούχους στη Βαγδάτη και στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν του Ιράκ, αξίωσε να ενταθεί η πίεση στο PKK στο βόρειο Ιράκ.
Η κυβέρνηση στη Βαγδάτη χαρακτήρισε το ένοπλο κίνημα της κουρδικής μειονότητας «απαγορευμένη οργάνωση» τον Μάρτιο.
Η Νίκαια αποχαιρέτησε τον Γιώργο Μαζωνάκη με δάκρυα και τα τραγούδια του - Θλίψη στο τελευταίο «αντίο»
Θάνατος Μαζωνάκη: Τι απαντά ο καθηγητής που διοργάνωσε το συνέδριο με ομιλήτρια την κατηγορούμενη γιατρό
Με προβλήματα το πρώτο κουδούνι: Πάνω από 8.500 κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία
Ντουζιέρα με κουμπαρά σε παραλία της Θάσου: Το βίντεο στο TikTok και... ο διχασμός
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



