Σουδάν: Τουλάχιστον 13 χωρικοί σκοτώθηκαν από παραστρατιωτικούς
Συνεχίζεται η σύρραξη στη χώρα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Τουλάχιστον 13 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) σε χωριό της πολιτείας Γκεζίρα στο κεντρικό Σουδάν.
«Οι ΔΤΥ επιτέθηκαν στο χωριό Αλ Χούρκα, ανατολικά του Ουάντ Μέντανι, της πρωτεύουσας της πολιτείας Γκεζίρα, σκοτώνοντας 13 αμάχους», ανέφερε η τοπική πολιτοφυλακή σε ανακοίνωσή της στο Facebook. Αρκετοί χωρικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, συμπλήρωσε.
Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) υπό τον στρατηγό Μοχάμεντ Χάμνταν Νταγκλό έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πολιτεία Γκεζίρα τον Δεκέμβριο του 2023 αφότου οι κυβερνητικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Ουάντ Μέντανι.
Ο πόλεμος στο Σουδάν ξέσπασε τη 15η Απριλίου 2023 ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στον αρχηγό του στρατού Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν κι αυτές του Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκλό, άλλοτε υπαρχηγού του και επικεφαλής των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης.
Η ένοπλη σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 15.550 ανθρώπους, ενώ ο αριθμός των εκτοπισμένων ανέρχεται σε 8,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.
Το «μήλο» που ήταν... ροζ διαμάντι: Η πεινασμένη καμαριέρα και η απίστευτη αποκάλυψη μιας μυθικής ληστείας
Στην προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης: «Στόχος το πρωτάθλημα - Θα υπάρξει μεγάλο πριμ»
Θάνατος Μαζωνάκη: «Μας παραπλάνησαν - Δεν είδαμε ποτέ μηχανήματα πλασμαφαίρεσης στην αυτοψία» λέει ο ΙΣΑ για το ιατρείο
Επιχείρηση «Τα Άνθη του Κακού»: 26,8 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κρυμμένα σε οικοδομή και «λαγούμι»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



