Σάλος με τον χαρακτηρισμό του Πάπα Φραγκίσκου για τους γκέι στην Εκκλησία - «Έχουμε αρκετούς απ' αυτούς»
Η La Repubblica και η Corriere della Sera γράφουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο με χιουμοριστική διάθεση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Σάλο στην Ιταλία προκάλεσαν τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου σε συζήτηση με ιερωμένους για την ένταξη ή μη ομοφυλόφιλων σε ιερατικές σχολές.
Ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα σε κλειστή σύσκεψη στη Ρώμη με επισκόπους και φέρεται να είπε ότι υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων (frociaggine ήταν τα λόγια που είπε στα ιταλικά) στους κόλπους της Εκκλησίας και δεν χρειαζόμαστε άλλους.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι μολονότι είναι σημαντικό να ανοίγει η Εκκλησία την αγκαλιά της σε όλους, είναι πιθανό ένας γκέι να έχει διπλή ζωή. Στη συνέχεια, δε, φέρεται να είπε ότι υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία γκέι σε ορισμένες ιερατικές σχολές χρησιμοποιώντας τον όρο frociaggine, ο οποίος θεωρείται υβριστικός.
Η La Repubblica και η Corriere della Sera γράφουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο με χιουμοριστική διάθεση, αλλά και ότι όσοι ήταν στη σύσκεψη δεν έκρυψαν την έκπληξή τους. Ενας επίσκοπος σχολιάζοντας το γεγονός είπε ότι ο Ποντίφικας μπορεί να μην ήξερε ότι επρόκειτο για υβριστικό χαρακτηρισμό.
Στροφή του Πάπα του Φραγκίσκου;
Σημειώνεται ότι σε συνάντηση τον περασμένο Νοέμβριο αποφασίστηκε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες μπορούν να γίνουν δεκτοί σε ιερατικές σχολές αρκεί να μην έχουν σεξουαλική ζωή αλλά αυτή η απόφαση μπλοκαρίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο.
Πάντως ο Πάπας Φραγκίσκος από όταν εξελέγη στη θέση αυτή είχε επιχειρήσει να υιοθετήσει έναν πιο συμπεριληπτικό λόγο στις δημόσιες τοποθετήσεις του για τους ΛΟΑΤΚΙ, προς ενόχληση των συντηρητικών καρδιναλίων. Όταν είχε ερωτηθεί μάλιστα για τους γκέι ιερείς είχε απαντήσει «ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;».
Τι διακυβεύεται στο κρίσιμο τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν – Όλα όσα θα συζητήσουν και γιατί σήμερα μπορεί να κριθεί η τύχη της Ουκρανίας
Πάνω από 80 σπίτια έχουν ρωγμές μετά τον σεισμό στην Εύβοια: Ζημιές σε δύο δημοτικά σχολεία στο Προκόπι
Βίντεο που κόβει την ανάσα στη Ρόδο - Αεροπλάνα δίνουν μάχη να προσγειωθούν λόγω ανέμων
Πέθανε στα 98 του χρόνια ο θρύλος του μπολσόι Γιούρι Γκριγκορόβιτς
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr