Περού: Κατασχέθηκαν σαρανταποδαρούσες και ταραντούλες που προορίζονταν για λαθρεμπόριο
Το λαθρεμπόριο εξωτικών άγριων ειδών είναι μια προσοδοφόρα παράνομη δραστηριότητα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Οι αρχές του Περού κατέσχεσαν 30 σαρανταποδαρούσες και 6 ταραντούλες της Αμαζονίας που προορίζονταν να εξαχθούν λαθραία στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Πανίδας (Serfor).
30.000 δολάρια η αξία τους
Το φορτίο, η αξία του οποίου αποτιμήθηκε από τις περουβιανές αρχές σε περίπου 30.000 δολάρια, εντοπίστηκε σε επιθεώρηση ρουτίνας των τελωνειακών αρχών του Διεθνούς Αεροδρομίου Χόρχε Τσάβες της Λίμα.
«Τα ασπόνδυλα βρέθηκαν περιορισμένα σε αντικείμενα όπως πλαστικοί σωλήνες», διευκρίνισε η Serfor σε ανακοίνωσή της.
Ακριβές οι ταραντούλες Αμαζονίας
Σύμφωνα με ειδικούς, οι ταραντούλες της Αμαζονίας μπορούν να πωληθούν έναντι περίπου 5.000 δολαρίων έκαστη στην Ασία, ενώ οι σαρανταποδαρούσες ή σκολόπενδρα είναι επίσης πολύ δημοφιλή μεταξύ των συλλεκτών.
Το λαθρεμπόριο εξωτικών άγριων ειδών είναι μια προσοδοφόρα παράνομη δραστηριότητα, η οποία καταγγέλλεται ως μια από τις βασικές αιτίες της απώλειας της βιοποικιλότητας στον πλανήτη.
Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, το λαθρεμπόριο αυτό υπολογίζεται ότι φτάνει ετησίως τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Καυτό» καλοκαίρι στα καύσιμα: Γιατί η έκπτωση δεν έφτασε ποτέ στην αντλία - Η βενζίνη «σκαρφαλώνει» στα 2 ευρώ
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που 50χρονος βάζει φωτιά στην Άνοιξη και αποχωρεί ατάραχος - Τον «έπιασαν» οι κάμερες
Σε κλοιό καύσωνα μπαίνει η χώρα: Τα 41αρια, οι δύσκολες μέρες και οι «κόκκινες» περιοχές
Τεστ DNA αποκάλυψε λάθος στο μαιευτήριο μετά από 38 χρόνια - «Μας στέρησαν τη ζωή που έπρεπε να ζήσουμε»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



