Ισραήλ: Παραιτήθηκε ο Μπένι Γκαντς από τον κυβερνητικό συνασπισμό
Ο κύριος λόγος η διαφωνία για το τί μέλλει γενέσθαι στη Λωρίδα της Γάζα μετά τον πόλεμο.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Παραιτήθηκε τελικά όπως είχε ανακοινώσει σε τελεσίγραφο ο υπουργός της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης του Μπενιαμίν Νετανιάχου και μέλος του Πολεμικού Συμβουλίου, Μπένι Γκαντς. Ο κύριος λόγος η διαφωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στη Λωρίδα της Γάζα μετά τον πόλεμο.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε προτρέψει χθες το βράδυ τον αντίπαλό του να μην παραιτηθεί. «Απευθύνω έκκληση στον Μπένι Γκαντς: Μην αποχωρείτε από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης», έγραψε ο Νετανιάχου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, εκτιμώντας ότι είναι ώρα για «ενότητα και όχι για διχασμό».
Το τελεσίγραφο
Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στους κόλπους μιας διευρυμένης κυβέρνησης μετά την 7η Οκτωβρίου και την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η οποία ήταν η αιτία για να ξεσπάσει ο πόλεμος, ο Γκαντς, αρχηγός του κεντρώου κόμματος Εθνική Ενότητα, έστειλε στις 18 Μαΐου τελεσίγραφο στον Νετανιάχου.
Ζητούσε την υιοθέτηση από το υπουργικό συμβούλιο πολέμου ενός «σχεδίου δράσης» για τη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο, διαφορετικά θα «αναγκαζόταν να παραιτηθεί από την κυβέρνηση», θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 8η Ιουνίου.
Πινακίδες με το... σταγονόμετρο: Ψηφιακό «λίφτινγκ» μετά το μπλόκο των ελλείψεων
Γιατί πάει στην Αίγυπτο ο Μητσοτάκης: Το «μενού» των συναντήσεων και ο ρόλος της Ελλάδας
Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης: Η κατάρρευση των γερμανικών κομμάτων και η επέλαση της AfD
Βίντεο ντοκουμένο: H στιγμή που ο πιλότος πηδά από το φλεγόμενο Boeing της Amazon στο Μαϊάμι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




