Πάπας Βενέδικτος: «Φταίνε τα sixties» για τα σεξουαλικά σκάνδαλα της καθολικής εκκλησίας
Αποκαλύπτει τις παρασκηνιακές προσπάθειες των κληρικών να διαχειριστούν την εν λόγω κρίση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με ένα κείμενο 11 σελίδων επιχείρησε ο Πάπας Βενέδικτος να εξηγήσει τη κρίση που βαραίνει την καθολική εκκλησία εξαιτίας των σεξουαλικών σκανδάλων.
Μεταξύ άλλων, ο πρώην Πάπας ισχυρίζεται ότι μεγάλη ευθύνη για τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων του Βατικανού έχει η σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του 1960, η απελευθέρωση και η έκπτωση των ηθικών αξιών. «Μέρος της επανάστασης του 1968 ήταν η παιδοφιλία, που τότε επιτρεπόταν», αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.
Ακόμα, αποκαλύπτει τις παρασκηνιακές προσπάθειες των κληρικών να διαχειριστούν την εν λόγω κρίση.
Μετά την απομάκρυνσή του το 2013, ο 92χρονος σήμερα Πάπας Βενέδικτος μένει σε ένα απομονωμένο μοναστήρι στο Βατικανό, επιθυμώντας να μένει «κρυμμένος από τον κόσμο», όπως λέει ο ίδιος. Παρ’ όλ’ αυτά, όπως σημειώνει στο κείμενό του, θέλει να συνεισφέρει «σε μια νέα αρχή», γι’ αυτό και πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσει. Το 6.000 λέξεων κείμενό του δημοσιεύτηκε στο γερμανικό περιοδικό κληρικών Klerusblatt.
Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία της Αττικής λόγω κακοκαιρίας - Η απόφαση Χαρδαλιά και οι 5 περιοχές σε «Red Code»
Μακρόν κατά Τραμπ: Η Ευρώπη προτιμά τον σεβασμό και όχι τους νταήδες - Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε το «μπαζούκα»
Δράμα στην Ισπανία μετά τη σύγκρουση τρένων: Παγιδευμένα πτώματα στα συντρίμμια
Μικέλα Χαρτουλάρη στο ethnos.gr: «Η νέα γενιά δεν έχει χώρο να ζήσει, να διαμαρτυρηθεί - Πνίγεται ανάμεσα σε υψηλά ενοίκια και κρατική βία»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



