Μπαγκλαντές: Μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις το Δικαστήριο ακύρωσε τις ποσοστώσεις προσλήψεων στο Δημόσιο
Τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπανγκλαντές ήρε τις περισσότερες από τις ποσοστώσεις στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, που πυροδότησαν μεγάλες διαδηλώσεις και βίαιες ταραχές στη χώρα, στις οποίες δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το τμήμα εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε απόφαση δικαστηρίου κατώτερης βαθμίδας που είχε επαναφέρει τις ποσοστώσεις, αποφασίζοντας ότι το 93% των θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα θα είναι ανοικτό σε υποψηφίους με αξιοκρατικό τρόπο, χωρίς να ισχύουν ποσοστώσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Σεΐχ Χασίνα είχε καταργήσει το σύστημα ποσοστώσεων το 2018, αλλά το δικαστήριο κατώτερης βαθμίδας το επανέφερε τον περασμένο μήνα, πυροδοτώντας έντονες διαμαρτυρίες που κλιμακώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων. Τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές αυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο ανεβάζει τον αριθμό τους σε 133.
Δεν ήταν άμεσα σαφές πώς οι διαδηλωτές θα αντιδράσουν στην απόφαση αυτή.
Τραγωδία μετά από φωτιά στο Πικέρμι Αττικής: Εντοπίστηκε απανθρακωμένη σωρός σε καμένο αυτοκίνητο
«Δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος»: Δύο Έλληνες μιλούν για τον ισχυρό σεισμό στην Κολομβία
«Δεν ξυπνάει»: Το συγκλονιστικό τηλεφώνημα 3χρονου στα επείγοντα για να σώσει τη μητέρα του
«Μαμά, θέλω να σου πω κάτι»: Ο γιος της Μαριζέτας Αντωνοπούλου «διέκοψε» το πολιτικό ντιμπέιτ στο OPEN
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



